Nieuwe wandelroute-app met routes in Rijnwaarden

22 december 2015

Het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen heeft juist voor de kerstvakantie een interessant nieuw product op de markt gebracht. Vijf wandelroutes in de omgeving van Lobith en Tolkamer – daar waar de Rijn ons land binnenstroomt – zijn als route-app voor de mobiele telefoon verschenen. De routes hebben elk een lengte tussen de 4 en de 12 kilometer. Ze kunnen los van elkaar worden gelopen maar ook in combinatie met elkaar. Iedere route is onderweg verlevendigd met leuke filmpjes over de omgeving en de rijke geschiedenis van het gebied. De routes zijn opgenomen in de route-app Abellife, vanaf 22 december 2015 beschikbaar in de appstores op internet.

Cultuurhistorie en leuke verhalen
Ieder van de vijf routes vertelt het verhaal van de omgeving. Je leest en hoort over het ontstaan van ‘Het Gelders Eiland’, de vernietigende kracht van het water, de strijd om het gebied droog en daarmee beleefbaar te houden. Je hoort verhalen over het gebruik van de rivierklei voor het bakken van stenen en over de bloei van de baksteenindustrie. Maar ook tolheffing aan de rivier en de betekenis van het gebied in de landsverdediging wordt in de routes aangestipt. Tot slot is ook veel aandacht voor de fraaie flora en fauna in dit waterrijke gebied.

Abellife route-app
Iedere route start vanuit een ander dorp in de gemeente Rijnwaarden: Aerdt, Herwen, Pannerden, Spijk en Tolkamer. In de route-app zijn duidelijke kaarten opgenomen met daarop het startpunt. Wanneer de route wordt gestart, wordt de gebruiker door het gebied geleid en krijgt hij onderweg telkens een geluidsignaal wanneer een routepunt wordt bereikt. Daar gaat het audio- of videoverhaal dan automatisch spelen. Plezierig is, dat de routes vooraf thuis op de telefoon kunnen worden geïnstalleerd en tijdens het wandelen er geen contact met het internet hoeft te worden gelegd. Download vooraf de Abellife-app in de Google playstore of de appstore van Apple. Zoek in Abellife vervolgens op een van de vijf genoemde startplaatsen en installeer de route.

Samenwerkende partners
De productie van de vijf nieuwe routes is tot stand gekomen op initiatief van het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen, in samenwerking met Abellife, Gemeente Rijnwaarden en het Toeristisch Informatiecentrum ’t Gelders eiland. Het geheel is mede mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van de provincie Gelderland.

comments powered by Disqus