Roepaen organiseert allereerste kanoconcert ooit

13 mei 2015

Concerten en kanotochten, Roepaen doet het beide al jaren maar nog nooit zijn deze twee disciplines gecombineerd. Juist daarom is dat is precies hetgeen wat Roepaen op de eerste zomerdag gaat doen, met het allereerste kanoconcert óóit ter wereld.

De kanotocht voert de kanoërs op 21 juni van het dorpje Ven-Zelderheide, door het natuurgebied Zelderse Driessen, terug naar het klooster. Onderweg vloeien cultuur en natuur samen als nooit tevoren: Met aan de linkerkant de Duitse grens en aan de rechterkant de Nederlandse, kan de liefhebber namelijk niet alleen genieten van de schoonheid van het diverse landschap maar ook van een concert van Autumn Child, halverwege de tocht. 

Herfstkind Wannes Salomé, ook wel Autumn Child, bivakkeerde in februari met band in klooster Roepaen, om zijn debuutalbum ‘Wordless Poem for Fiona’ op te nemen. De mysterieuze, open sfeer van de muziek kwam op Roepaen, waar schoonheid en rust in de muren verankerd ligt, volledig tot zijn recht. De liedjes hebben de intimiteit van Sufjan Stevens en de dynamiek van Grizzly Bear. “Hoewel Roepaen de zomer inluiden met een herfstkind, kunnen we met zekerheid zeggen dat die 'herfstige klanken', aan de oever van de rivier, hartstikke zomers gaan klinken!”, aldus Lotte Kuijpers van Roepaen. 

Het kanoconcert vindt plaats op de eerste zomerdag: zondag 21 juni om 14:30 uur. Entree is inclusief kanotocht, een BvO’tje (“Biertje voor Onderweg”) en concert. Let op: er zijn maar een beperkt aantal tickets beschikbaar, koop daarom van te voren een kaartje via roepaen.com.

comments powered by Disqus