Shoppen op Landgoed Rosendael

13 juli 2015

Je kon er al wandelen, trouwen, lunchen, feestvieren, markten bezoeken en het kasteel bewonderen. Maar sinds kort is Landgoed Rosendael bij Arnhem ook een plek om te shoppen. In de vernieuwde Oranje-Rie is bijna alles wat je ziet te koop.

Van het mini-citrusboompje op tafel tot de zitzakken en hangmatten op het terras. Je kan ze direct meenemen. Die lekkere dressing in de maaltijdsalade? Staat in de kast. En word je verliefd op de lampen aan het plafond? Dan laat je net zo’n set maken voor thuis.

,,Het past in deze tijd. Als we dan een dagje uitgaan willen we iets meemaken en geïnspireerd raken. En wat is er dan handiger als je iets moois ziet, dat je niet meer zelf op zoek hoeft naar waar je dat kan kopen? Natuurlijk hebben we hier geen schappen met producten staan. De producten die we verkopen staan in hun natuurlijke omgeving en daardoor behoudt de Oranje-Rie zijn functie als plek waar je kunt koffie drinken en lunchen”, vertellen Han en Jakobine van Haaster die de Oranje-Rie exploiteren.

Blurring & Beleving
Om blurring - zoals de trend officieel heet - mogelijk te maken, werkt de Oranje-Rie samen met unieke partners, die toonaangevend zijn in hun vakgebied. De planten, potten en vazen komen bij Hovenierscentrum De Briellaerd vandaan. Rigault Thuisgemaakt zorgt voor een keur aan verrassende, zelfgemaakte foodproducten. Zwenneken van den Brink van WENZdesign tekende voor het interieur en produceerde de opvallende WENZlampen. En dan is er nog de samenwerking met het hippe Fatboy van de populaire zitzakken en hangmatten.

,,Wij zijn blij met dit initiatief”, vertelt Kitty Cloo van Geldersch Landschap &  Kasteelen. ,,Wij willen graag dat zoveel mogelijk mensen een keer komen kijken. Het creëren van beleving is daarin heel belangrijk. Dat doen we zelf ook door bijvoorbeeld rondleidingen te geven en plaats te bieden aan markten en evenementen zoals de Agapanthus- en kasteeltuinmarkt.”

Maar de partnerships zijn niet de enige vernieuwing. Voor de start van het nieuwe horecaseizoen is het complete interieur van de Oranje-Rie vernieuwd. Gekozen is voor een moderne, open uitstraling. Grote fotodoeken, accessoires en opvallende lampen zorgen voor sfeer in de ruimte die niet alleen functioneert als horecalocatie. De Oranje-Rie is ook exclusief af te huren voor huwelijken, zakelijke bijeenkomsten en particuliere feesten.

Over Landgoed Rosendael
Landgoed Rosendael ligt vlakbij Arnhem, in de achtertuin van de Posbank. In het kasteel heerst een bewoonde sfeer. De prachtige collectie meubels, zilver en porselein laten de 18- en 19de-eeuwse grandeur van het interieur herleven. Rondom het kasteel vind je een verfijnd park met slingerende paden, bijzondere bomen, waterpartijen en een rozentuin. Maar ook tuinsieraden, zoals de schelpengalerij, de theekoepel en de legendarische bedriegertjes, de verborgen fonteintjes die onverwacht aan- en uitgaan en zo de bezoekers natspuiten. Het kasteel is met rondleiding te bezichtigen, het park ook op eigen gelegenheid. De oranjerie op het landgoed is bovendien één van de grootste nog functionerende oranjerieën in Nederland. Medio oktober gaat het interieur eruit en komt de kuipplantencollectie van het landgoed naar binnen om te overwinteren.

Meer informatie over het landgoed en alle activiteiten is te vinden op: www.glk.nl/rosendael

Meer informatie over Oranje-Rie is te vinden op www.oranje-rie.nl

comments powered by Disqus