Twee mooie wandelingen in en rond Kranenburg!

25 september 2015

In het kader van de thema-wandelingen biedt de gemeente Kranenburg twee leuke wandelingen aan dit najaar! De gemeente Kranenburg ligt in een landschap vol afwisseling. Aan de westkant strekt zich het Reichswald uit op een in de laatste ijstijd ontstane heuvelrug. Een ca. 6500 hectare groot bosgebied, deels gelegen op stuwwallen van soms wel 100 meter hoog en deels gelegen op de uitlopers van deze wallen. Ook het stadje zelf is de moeite waard om door heen te wandelen.

“Hm, wat voor een lekkers ligt daar op mijn bord?” – ZONDAG 4 OKTOBER
Deze 2,5 – 3 uur durende stadswandeling voert je door de historische stadskern van Kranenburg. De wandeling gaat maar om twee dingen: Het bekijken van prachtige historische bezienswaardigheden, met af en toe een kleine pauze aan de kant van de weg om even lekker uit te rusten. En tijdens die kleine pauzes, ga je genieten van kleine (Duitse) hapjes, precies waar de Nederlander van houdt! Achter ieder hapje zit een leuk verhaal of een bijzondere Anekdote, deze wordt in het plat Duits verteld.” Vertelletjes op platt over dett en datt….” Je staat versteld over hoe goed je dit zal begrijpen! En begrijp je het niet, dan is de vertaling inbegrepen ;-). Het beginpunt van deze wandeling is Tourist Info Center Alter Bahnhof om 14.00 Uhr. Deelname kost €12,- p.p. (Kinderen t/m 12 jaar €6,-) Aanmelden voor deze wandeling is verplicht en dit kun je doen bij Tourist Info Center Alter Bahnhof, Tel. 0049 2826-7959 of per e-mail: touristik@kranenburg.de. Hier kun je ook terecht voor meer informatie.

Op pad in het Reichswald! – ZATERDAG 10 OKTOBER
In samenwerking met de boswachter in Nordrhein Westfalen organiseert de gemeente Kranenburg diverse wandelingen. Op 10 oktober is het weer zo ver! De VVV in Kranenburg neemt je mee met een natuurwandeling aan door het Reichswald. Je leert veel over de dieren- en plantenwereld van deze regio. Laat je meenemen in het adembenemende landschap en ontdek de veelzijdigheid van dit prachtige bosgebied! De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en het beginpunt isde Reischswaldparkeerplaats in Frasselt. Deelname kost €5,- p.p. Aanmelden voor deze wandeling is verplicht en dit kun je doen bij Tourist Info Center Alter Bahnhof, Tel. 0049 2826-7959 of per e-mail: touristik@kranenburg.de. Hier kun je ook terecht voor meer informatie.

 

comments powered by Disqus