Zomer in Gelderland in Doornenburg

09 juli 2015

Doornenburg zal op vrijdag 7 augustus voor één dag het middelpunt zijn van provincie Gelderland. Dat is wanneer Omroep Gelderland het populaire vakantieprogramma Zomer in Gelderland live via radio en tv vanuit deze plaats gaat uitzenden.

Zomer in Gelderland komt naar Doornenburg. Zoals gewoonlijk is de presentatie van Zomer in Gelderland in handen van Angelique Krüger. Op vrijdag 7 augustus vindt het spektakel in Doornenburg plaats en het dorp staat die dag op z’n kop vanwege allerlei activiteiten die te maken hebben met dit programma. Zomer in Gelderland is vanaf de vroege morgen te horen op de radio en te volgen op de website, met als klapper ‘s avonds de live-uitzending om 18.15 uur op TV Gelderland. Dat gebeurt rechtstreeks vanaf de binnenplaats van Kasteel Doornenburg, die vanwege het unieke karakter is uitgekozen als achtergronddecor te dienen voor deze uitzending.

“Een team van tien personen is gedurende de hele dag bezig met het uitvoeren van een aantal opdrachten. Die opdrachten worden pas op de dag zelf door de redactie bekendgemaakt. Deze groep mensen gaat Doornenburg vertegenwoordigen in de strijd om de eretitel ‘Mooiste plaats van Gelderland’ en zij proberen om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor een nog nader te bepalen goed doel. Het beoogde team wordt zodanig samengesteld, dat het een duidelijke afspiegeling is van de gehele Doornenburgse gemeenschap”, licht Gert Huting, namens de werkgroep Zomer In Gelderland toe.

“Niet alleen het team, maar iedereen in Doornenburg kan een steentje bijdragen. Door massaal, minimaal zijn 300 mensen vereist, aanwezig te zijn bij de televisieuitzending van 18.15 uur wordt voldaan aan een belangrijke voorwaarde om zoveel mogelijk punten (euro’s) te verdienen en mee te dingen naar de fel begeerde titel. Bovendien moet er aan het begin van de uitzending een bonte stoet worden samengesteld voor het openingsdefilé. Met deze optocht wordt uitgebeeld wat Doornenburg zo allemaal in huis heeft en wat het dorp zo bijzonder maakt.”

comments powered by Disqus