Zondag 28 juni - Streekgala 2015 - Op bezoek bij de boer!

18 juni 2015

Stichting Landwaard houdt zondag 28 juni voor de dertiende keer het Streekgala. Zestien boeren en tuinders zetten hun staldeuren open voor publiek. Het thema van het Streekgala 2015 is ‘Liefde op de boerderij’.

Wil je kalfjes knuffelen, kersen spugen, een yoghurtbar bezoeken of een rondrit maken met de pluktrein? Kom dan tussen 11.00 en 17.00 uur naar dit gratis evenement voor het hele gezin. Op streekgala.nl vind je een overzicht van alle bedrijven waar je op bezoek kunt.

Liefde op de Boerderij

Het Streekgala heeft dit jaar een speciaal thema: liefde op de boerderij. Wil je hier meer over weten? De boeren vertellen graag over voortplanting tussen dieren, bestuiving van gewassen maar ook over hun liefde voor het vak.

Fietsen & wandelen

Voor de sportieve bezoekers zijn er drie fiets/wandelroutes uitgezet die de verschillende boerenbedrijven in de Ooijpolder, Wijchen en regio Maas & Waal met elkaar verbinden. De routes zijn tussen de 15 en 25 km lang en kunnen gratis worden gedownload vanaf de website.

Ontbijten bij de boer

Bij de familie Hoefnagel in Beneden Leeuwen en Boerderij De nieuwe Schatkuil in Overasselt kun je de dag beginnen met een heerlijk boeren-ontbijt om vanaf daar verder het boerenland te verkennen. Reserveren voor het ontbijt kan via de website van het Streekgala.

Fotowedstrijd

De fotowedstrijd is inmiddels een begrip geworden. Diegene die dit jaar de leukste, mooiste of meest bijzondere foto in het thema ‘Liefde op de boerderij’ maakt, wint een fantastische prijs. Voor meer informatie en de voorwaarden kijk je op streekgala.nl. Aarzel dus niet en doe mee!

Dus verzamel je vrienden en familie, download één van de mooie routes en ga op 28 juni op bezoek bij de boer. Je zult verrast zijn door de schoonheid van het platteland, de heerlijke producten en de gezelligheid!