100ste Vierdaagse in Winkelcentrum Molenpoort te Nijmegen

27 juni 2016

Vanaf zondag 26 juni 2016 staat ‘De Verzamelkast’ bij Tante Hannie in de Molenpoort helemaal in het teken van de 100ste Vierdaagse. In 22 vitrinekasten zijn dan tal van Vierdaagse memorabilia te zien: glazen, tegeltjes, magazines, borden, lepeltjes, beeldjes, gidsjes, echt teveel om op te noemen. De voorwerpen vormen slechts een klein gedeelte uit de unieke verzameling van de heer Richard Hendriks uit Nijmegen.

‘De Verzamelkast’ is een initiatief van Stichting MediaDrome Nijmegen en geeft particuliere verzamelaars gratis de mogelijkheid hun verzameling te exposeren. Tijdens de vierdaagse expositie is er ook een verzameling van Ellie te bewonderen. Een gedeelte van haar Rode Kruis en EHBO verzameling staat tentoongesteld. Een collectie die mooi aansluit bij de  100 ste vierdaagse.

In meerdere etalage in het winkelcentrum zijn wissellijsten te zien met ansichtkaarten over de Nijmeegse Vierdaagse door de jaren heen. De oude zwart-wit kaarten en kleurenfoto’s geven een sfeervol beeld van de Vierdaagse in vervlogen tijden: ze laten bijvoorbeeld zien hoe de wandelkleding veranderde, maar ook de wandelomgeving. Deze foto's zijn een onderdeel van de grote Vierdaagse verzameling van de heer Jan Hendriks uit Elst.

De exposities zijn dagelijks te bewonderen tijdens de openingstijden van het winkelcentrum Molenpoort: maandag van 12.00 uur tot 17.30 uur; dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 17.30 uur en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur.  De expositie is juli en augustus gratis toegankelijk.

De dagen van de inschrijving zondag 17 juli en maandag 18 juli worden er door Nijmegen Blijft in Beeld Vierdaagse films vertoond in Winkelcentrum Molenpoort. Informatie hierover bij Ineke Martin 06-13999627 of www.snbib.nl

Al met al reden genoeg om vóór, tijdens en na de vierdaagse een bezoekje te brengen aan de Molenpoort. Het wordt een bijzonder overzicht van 100 jaar Vierdaagse Nijmegen en een feest van herkenning voor alle duizenden mensen die meelopen of meegelopen hebben met deze bijzondere tocht.

Tante Hannie is de licentiecadeauwinkel van MediaDrome in Winkelcentrum Molenpoort 32.

comments powered by Disqus