28 april officiële opening vernieuwde Fort Pannerden

29 april 2016

Donderdag 28 april is Fort Pannerden officieel heropend. Clemens Cornielje, Commissaris van de Koning in Gelderland opende het vernieuwde fort. Op zaterdag 30 april opent het vernieuwde fort haar deuren voor het publiek.

Fort Pannerden is een cruciaal fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het fort ligt verborgen onder de grond maar is toch wel vijf verdiepingen hoog. 

De afgelopen 8 jaar is Fort Pannerden gerestaureerd om nu de functie van museum te gaan vervullen. Donderdag 28 april was de officiële opening en zaterdag 30 april kunnen de bezoekers er terecht. 

Binnenin het fort is alles compleet nieuw ingericht. Het draait nu allemaal om het ontdekken van het fort samen met het riviernatuurlandschap. Buiten op het fort kan je over de Waal, Rijn en het Pannerdensch kanaal uitkijken.

Verder kent het fort een restaurant met een daarbij horend uniek panorama-terras, film en museumwinkel, soldatenmuseum en een bezoekerscentrum. Dit samen moet ervoor zorgen dat Fort Pannerden een belangrijke toeristische attractie wordt voor de Provincie Gelderland waarbij de ambitie er is om 180 dagen per jaar open te zijn voor bezoekers.

Voor meer informatie of alvast een klein voorproefje, kan de website van Fort Pannerden worden geraadpleegd.

comments powered by Disqus