Aantal deelnemende locaties van Nijmeegse Kunstnacht blijft groeien

07 juli 2016

Op zaterdag 24 september 2016 vindt de zesde editie plaats van de Nijmeegse Kunstnacht. Met een groei van 17 naar 22 locaties breidt het programma zich opnieuw uit. Aan deze zesde editie nemen 46 partijen deel en de verwachting is dat er ruim 3000 bezoekers naar de Kunstnacht komen.

De kaartverkoop start op 30 juni en het volledige programma is vanaf dan te vinden op de www.nijmeegsekunstnacht.nl. De locaties bieden een doorlopend programma van 20:00 uur tot 01:00 uur. Bezoekers kunnen zelf hun route samenstellen. De locaties liggen verspreid over het Honigcomplex en het stadscentrum en bieden een afwisselend programma van beeldende kunst, muziek, film, theater, literatuur, interactieve installaties, multimedia, wetenschap en dans.

Kunstdiner
Voorafgaand aan de opening kunnen bezoekers vanaf 17:30 uur in brewpub STOOM op het Honigcomplex genieten van een Kunstdiner in een bijzondere sfeer. Op vertoon van je passe-partout krijg je voor €20 een menu geïnspireerd op de Kunstnacht. Reserveren voor het diner kan via info@nijmeegsekunstnacht.nl uiterlijk voor 22 september.

Opening
De Kunstnacht wordt om 19:30 uur geopend in de overkapping op het Honigcomplex. Energieke stemkunstenaar MAASK en performancecollectief Bouillabaisse geven het knallende startsein van de Kunstnacht.

Nachtfeest
De Kunstnacht sluit vanaf 00:00 uur spetterend af met een Nachtfeest in Doornroosje. De twee zalen worden omgetoverd tot een waar dansparadijs met als dj’s Het Zusje van Debbie en stemkunstenaar Maask.

Programma bekend & Early bird-actie
Op donderdag 30 juni om 10:00 uur start de early bird kaartverkoop en staat het volledige programma online. Een Kunstnacht passe-partout kost €12,50  en €18,50 inclusief Nachtfeest in de voorverkoop. Tijdens de early bird-actie koop je je passe-partout voor €10 en €15 inclusief Nachtfeest.

Nieuw deze editie – Kunstnachtontbijt & extra pendelbusjes op de route
De Kunstnacht organiseert dit jaar voor het eerst een Kunstnachtontbijt in samenwerking met restaurant De Meesterproef. Bezoekers kunnen op vertoon van hun polsbandje op zondagochtend 25 september nog even nagenieten met een ontbijt in Kunstnachtsferen.
Om bezoekers van locatie naar locatie te brengen rijden er extra pendelbusjes op de route. Bezoekers kunnen opstappen op de daarvoor bestemde bushaltes.

De deelnemende partijen zijn:
Down The Rabbit Hole, Doornroosje, LUX, Stadsschouwburg Nijmegen, Concertgebouw De Vereeniging, Cultuur op de Campus, Galerie Bart, Literair Productiehuis Wintertuin, Museum Het Valkhof, Extrapool, VasimZo, De Lindenberg, KloosterKino, Red Shoe Sessions, EXPOPLU, DIS projecten, Deep End Film, Drift Om Te Dansen, Go Short, InScience – Dutch International Science Film Festival, De Schoenfabriek, Het Eerste Uur, muZIEum, Bibliotheek De Mariënburg, Billy in Bottendaal, Doornroosje-Merleyn, Oddstream, St. Nicolaaskapel, Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, Het Besiendershuis, Nijmeegs Ontwerp Platform, Brebl, De Zeester, Fabrikaat, De Oversteek, Onbederf’lijk Vers, DZIGA, Collectief Derde Wal, Op Ruwe Planken, Radboud Reflects, De Zuiderlingen, ArtEZ, Galerie Marzee, Stichting Nachtburgemeester, De Smeltkroes en Theater Vier.

Nijmegen Cultuurstad is partner van de Nijmeegse Kunstnacht.

De Nijmeegse Kunstnacht wordt verder mede mogelijk gemaakt door Gemeente Nijmegen, Rabobank Rijk van Nijmegen en Pro Art.