ANWB maakt genomineerden meest maatschappelijke uitje 2016 bekend

08 februari 2016

Voor het zesde jaar op rij organiseert ANWB de verkiezing van 'Leukste uitje van Nederland'. Naast de publieksprijzen voor het 'Leukste landelijke uitje' en 'Leukste provinciale uitje' kent ANWB sinds 2015 ook een prijs toe aan het 'Meest maatschappelijke uitje'. Maar liefst twee van de achttien uitjes zijn uitjes naar de regio Arnhem Nijmegen.

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 en Het Nationale Park De Hoge Veluwe zijn genomineerd en dingen mee naar deze ANWB prijs. Breng je stem uit op het uitje dat jou het meest aanspreekt en die jij een warm hart toedraagt. Stemmen kan tot donderdag 11 februari.

Vervolgens kiest een vakjury welk uitje het meest maatschappelijk relevant is, een positieve bijdrage aan de samenleving levert en geluksmomenten creëert. De winnaar wordt 15 maart bekend gemaakt.
Breng je stem uit

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945
Kijken met je handen in het Bevrijdingsmuseum. In een speciale rondleiding voor mensen met een visuele beperking komen de voorwerpen uit het archief en is er voor alle zintuigen iets te beleven: voel het gewicht van een granaat, hoor het geluid van Radio Oranje, ruik surrogaat koffie, proef bevrijdingsbrood naar origineel recept. Ervaren gidsen vertellen het verhaal van de bevrijding van Nederland aan de hand van vele originele objecten die allemaal, van de kleinste sigaret tot het grootste kanon, onder handen kunnen worden genomen.
www.bevrijdingsmuseum.nl

Het Nationale Park de Hoge Veluwe
Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het best toegankelijke en meest afwisselende natuurpark van Nederland. Een bezoeker kan gedurende zijn bezoek in relatief korte tijd alle verschillende oud-Veluwse landschappen aandoen. Dat kan op een gratis Witte Fiets, maar ook al wandelend, met de rolstoel of met de auto. Voor mensen met een beperking zijn verharde paden aangelegd langs de hoogtepunten van het Park om ervoor te zorgen dat ook zij kunnen genieten van de onverwachte schoonheid van natuur dicht bij huis. De maatschappelijke functie van Het Nationale Park De Hoge Veluwe laat zich ook zien in de zeer nauwe banden met vrijwilligersorganisaties en de vele vrijwilligers die dagelijks tal taken verrichten in en voor het Park.
www.hogeveluwe.nl