Arnhemmers verwelkomen Giro d’Italia met reusachtig kunstwerk

25 april 2016

Op 1 mei start het evenement ‘Kunstenaar voor één dag’ op het Velperplein in Arnhem, waarmee Arnhem de Giro d’Italia verwelkomt met een prachtig kunstwerk: een groeitekening waar inwoners van Arnhem samen aan werken. Kunstenaar voor één dag wordt georganiseerd door SONSBEEK’16: transACTION en World Street Painting. Het basisontwerp, vlak naast de finish, is al op de stenen aangebracht door de kunstenaars Nnamari en Remco Visser en dus al te bewonderen.

De voorbereidingen
De voorbereidingen zijn in volle gang. Kunstenaars Nnamari en Remco Visser hebben op Velperplein de outline gemaakt. Hier gaan we gezamenlijk op 1 mei mee aan de slag om het kunstwerk steeds groter en mooier te maken. Benieuwd naar de outline? Neem dan een kijkje op Velperplein.
 
Kunst in de openbare ruimte
World Street Painting en de internationale hedendaagse kunsttentoonstelling SONSBEEK’16: transACTION werken beiden met kunst in de openbare ruimte en spelen in op interactie met bewoners. Door de stad samen mooier te maken ontstaan nieuwe verhalen en ontmoetingen.
 
Groepstekening voor Giro d’Italia
Vlak naast de finishlocatie van Giro d’Italia maken we op zondag 1 mei van 12.00 tot 16.30 uur een groepstekening op het Velperplein. Kinderen en volwassenen, ervaren en onervaren tekenaars, iedereen is welkom. Naast mooie plaatjes levert het een uniek kunstwerk voor de stad op dat tot 1 juli zichtbaar blijft. Ook na 1 mei mag het kunstwerk uitgebreid worden. Krijtjes voor het verder werken aan het kunstwerk kunnen dan gratis opgehaald worden bij Grand Café Mahler.

SONSBEEK '16: transACTION
De 11e editie van de internationale hedendaagse kunsttentoonstelling SONSBEEK ’16: transACTION vindt plaats van 4 juni tot en met 18 september in Park Sonsbeek, Museum Arnhem en de stad Arnhem. Het Indonesische collectief ruangrupa stelt SONSBEEK ’16 samen. Interactie tussen de geselecteerde kunstenaars, bewoners en het publiek staat centraal tijdens deze editie. Het thema van SONSBEEK ’16 is transACTION. Ruangrupa gaat hiervoor op zoek naar de relatie tussen park en stad, inwoners en stedelijke ontwikkelingen en openbare ruimte. 

World Street Painting
De derde editie van World Street Painting vindt plaats van 5 juli tot en met 10 juli in Arnhem. Bezoekers krijgen de kans om het magische effect van het 3D tekenen zelf te beleven en te creëren. Het evenement is geschikt voor jong en oud. Na het festival zijn de kunstwerken nog tot en met 4 oktober te bewonderen in de stad Arnhem.

Nnamari
Kunstenares Nnamari is geboren in Hongarije. Ze studeerde daar twee jaar fotografie, waarna ze is gaan werken. Zes jaar geleden verhuisde ze naar Nederland, hier kwam ze al snel in contact met street art en begon ze met het maken van stickers en posters. De laatste twee jaar maakt ze voornamelijk muurschilderingen. Dit zal ze ook voor SONSBEEK ’16: transACTION doen.
 
Remco Visser
Remco Visser werkt samen met Nnamari aan het ontwerp van de groepstekening. Hij studeerde in 2005 af als autonoom beeldend kunstenaar aan ArtEZ te Zwolle. Sindsdien maakt hij werk in de openbare ruimte in de categorie street art.
 
Teken je mee op 1 mei? Schrijf je hier in!
Blijf op de hoogte via het Facebook evenement
Meer informatie Worldstreetpainting.nl & Sonsbeek.org

comments powered by Disqus