Ben je tussen de 16 en 29 jaar?

21 maart 2016

Dan heeft de organisatie van 'Ereveld Vol Leven' een zware klus voor je. Zij willen je vragen om achter een oorlogsgraf te gaan staan. Niet direct een plek die je vrijwillig zou uitkiezen maar de mensen voor wie jij gaat staan hadden deze plek liever ook niet gekozen. Zij hadden dolgraag met je willen ruilen. Leven in vrijheid. Dat deden zij namelijk niet toen zij stierven. Het waren mensen net als jij en ik. Daarom herdenken wij hen. Een zware klus maar ook ontzettend belangrijk. Meld je aan om één van hen een gezicht te geven. Kost je één middag op maandag 2 mei op Nationaal Ereveld Loenen.

Bezoek maandag 2 mei Nationaal Ereveld Loenen
Ereveld Vol Leven is een herdenking waarbij op een unieke wijze oorlogsslachtoffers worden herdacht door hen een gezicht te geven. Wij nodigen u graag uit om deze bijzondere herdenking te komen beleven. Vanaf 14:00 uur zijn de poorten van Nationaal Ereveld Loenen geopend. Om 15:00 uur start de ceremonie bij de kapel op het ereveld.

Ereveld Vol Leven
Ereveld Vol Leven probeert nieuwe generaties te betrekken bij de geschiedenis en alles waar onze voorouders voor hebben gestreden. En dat is van groot belang, omdat het aantal ooggetuigen en directe nabestaanden steeds verder afneemt.

Wij onderzoeken met elkaar hoe wij plek en stem kunnen geven aan diegenen die offers hebben gemaakt voor een vrijheid – hier in Nederland of elders in de wereld – die voor velen soms vanzelfsprekend lijkt, waarin ook het zichtbaar maken van de impact voor direct nabestaanden en bij volgende generaties, een belangrijke rol speelt. Nationaal Ereveld Loenen is daarbij onze thuisbasis.

Meer informatie

comments powered by Disqus