BliXem opent haar jubileumjaar op 16 september ‘16

12 september 2016

Op 16 september 2016 start BliXem haar jubileumjaar met de opening van haar nieuwe cateringkeuken. Burgemeester Hubert Bruls verzorgt samen met een aantal medewerkers van BliXem Catering de opening. In het komende jaar worden verschillende activiteiten georganiseerd, om toe te leven naar het twintigjarig bestaan van BliXem. Activiteiten als een horeca-ondernemersavond, een BliXemse koopavond en thema-avonden als ‘Halloween’ staan op de planning.

BliXem opende in 1997 haar deuren. Nu, bijna twintig jaar later, zitten eetcafé en cadeauwinkel nog steeds aan de Groesbeekseweg. Veel inwoners van Nijmegen, en ver daarbuiten, weten het adres te vinden. De kracht van het bedrijf zit vooral in de verscheidenheid aan mensen die er werken. Vijf jaar geleden is BliXem gestart met cateringactiviteiten. Wat begon met het smeren van broodjes, is uitgegroeid tot het leveren van buffetten en het verzorgen van diners en recepties.

Nieuwe keuken
In het weekend van 16 september opent BliXem officieel de deuren van de nieuwe cateringkeuken. Nadat men is gestart met de catering heeft BliXem moeten concluderen dat het zo goed gaat dat ze uit haar jasje groeide in het pand aan de Johannes Vijghstraat. Samen met Toonen Reizen heeft BliXem gekeken naar de mogelijkheid om de keuken te verplaatsen naar de oude busgarage van Toonen. Na een verbouwing van de garage staat er vandaag de dag een schitterende cateringkeuken tot BliXem haar beschikking. Dit alles om nog meer leerwerkplekken en daarmee cateringen te kunnen leveren aan zowel medewerkers als klanten.

Open dag
Op zaterdag 17 september staan de deuren van de keuken open, zodat medewerkers, ouders, buurtbewoners, gasten, cateringklanten, leveranciers, iedereen die wil, een kijkje kan komen nemen in de nieuwe keuken. Medewerkers laten zien wat zij doen tijdens hun werkzaamheden, kinderen kunnen cupcakes versieren, gasten kunnen hapjes proeven en medewerkers en begeleiders leiden mensen rond in het nieuwe pand. De open dag is van 10.00u in de ochtend tot 16.00u in de middag.

Werken en leren
BliXem is een goedlopend bedrijf. BliXem heeft als doel om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te laten werken en leren. Het streven is om zoveel mogelijk medewerkers aan een reguliere baan op de arbeidsmarkt te helpen. Bij BliXem werken op dit moment ongeveer zeventig medewerkers. Zij maken kennis met verschillende vakgebieden, zoals horeca, catering en detailhandel. Alle medewerkers werken met eigen leerdoelen en onder persoonlijke begeleiding halen zij deze doelen.

Onderdeel van Pluryn
BliXem is een maatschappelijke onderneming van Pluryn. Pluryn ondersteunt mensen met een handicap bij wonen, werken, leren en vrije tijd vanuit meer dan 300 locaties in Gelderland, Noordoost-Brabant en Noord Limburg. Pluryn biedt ondersteuning aan 3.444  cliënten. Er werken bijna 4.000 medewerkers.

Meer informatie over Blixem

comments powered by Disqus