Centrum Nijmegen viert het voorjaar en kleurt roze

17 april 2016

Het ultieme lentegevoel beleef je in de binnenstad van Nijmegen. Het centrum staat namelijk bol van culinaire feestjes, spraakmakende festiviteiten en speciale events waar je bij wil zijn.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de Giro d’Italia, die de hele stad roze laat kleuren. Of het Misplaatste Grappen Festival waarbij ongegeneerd lachen is toegestaan. Geniet van de lentezon, gezellige terrasjes en al het bruisende vertier. Nijmegen warmt zich op voor een voorjaar dat je niet mag missen!

Voorjaarsactiviteiten
De gehele voorjaarsperiode is het genieten geblazen in centrum Nijmegen. The Night Run Festival, hardlopen in het donker, is net voorbij en een dag erna start alweer de Nationale Museumweek. In het weekend van 22 t/m 24 april is er onder andere een Kunstraffinaderij in de Stevenskerk en daarna is dan het al eerder genoemde Misplaatste Grappen Festival, een hilarische cabarettour waar je bij moet zijn geweest. Ook tijdens Koningsnacht en –dag wordt het weer een groot feest in de binnenstad. En dat is nog niet alles…

Roze aankleding
Dit voorjaar is de binnenstad feestelijk aangekleed met roze banieren, verlichting, vlaggen en andere onverwachte versieringen, natuurlijk in het kader van de internationale Giro D’Italia. Dit maakt het shoppen nog een stuk leuker. De altijd weer gezellige en hippe terrasjes in centrum Nijmegen lenen zich perfect voor een heerlijk moment van ontspanning onder het genot van een hapje of drankje.

Koopzondag- en avonden
In Nijmegen is het elke zondag koopzondag. Op Koningsdag, Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag zijn de meeste winkels geopend.

comments powered by Disqus