Het Nationale Park De Hoge Veluwe uitgeroepen tot Landgoed van het Jaar

05 april 2016

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is op de Landgoeddag uitgeroepen tot Landgoed van het Jaar 2016. ‘Al jaren worden scholen kosteloos uitgenodigd op De Hoge Veluwe om kennis te maken met de historie, en de natuur te beleven tijdens de buitenlessen’, laat organisator IVN weten. ‘Bijzonder noemenswaardig hierbij is het eigen materiaal dat door de vrijwilligers ontwikkeld is, waaronder de mooie Slotdag voor groep 7 en 8.’

De vrijwilligers van De Hoge Veluwe werden bij de uitreiking beloond met een bos bloemen en het opspelden van de IVN Groene Duim: een speciale onderscheiding voor vrijwilligers die zich extra dienstbaar inzetten voor groene initiatieven.

De jaarlijkse Landgoeddag is een bijeenkomst voor landgoedeigenaren en vrijwilligers die deelnemen aan ‘Van Luchtkasteel tot Dassenburcht’, een educatief programma voor leerlingen uit het basisonderwijs. Sinds 2008 wordt dit project jaarlijks uitgevoerd in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Basisschoolleerlingen maken zo spelenderwijs kennis met de natuur en de cultuurhistorische waarde van het Park.

Doel van het programma ‘Van Luchtkasteel tot Dassenburcht’ is om leerlingen te leren welke maatschappelijke rol een landgoed in de samenleving inneemt. Hierdoor ontstaat een sterke band tussen landgoed en school. De kinderen zien en ervaren ontwikkelingen op het landgoed en krijgen oog en waardering voor alles wat groeit en bloeit op het landgoed.

comments powered by Disqus