Inschrijving bruggenloop Nijmegen geopend

02 mei 2016

Vanaf vandaag is de inschrijving van de Bruggenloop Nijmegen geopend. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de 10 kilometer of het ‘traditionele’ rondje bruggen van 6,9 kilometer. De 11e editie van de Bruggenloop Nijmegen vindt plaats op woensdagavond 21 september.

Na het eenmalige uitstapje op de zondag in het kader van het 10jarig jubileum is de Bruggenloop terug op de woensdagavond. Via de website www.024sport.nl zijn er tweeduizend startplekken te vergeven.

Voor de deelnemers aan de 10 kilometer zijn de twee nieuwe bruggen (Zaligebrug en Lentloper) in het parcours opgenomen. Hiermee is voor de eerste keer de passage mogelijk over het nieuwe stadseiland VeurLent. Met het fantastische uitzicht over stad en rivier beloofd dit een bijzondere ervaring te zijn voor de deelnemers. Afsluitend wacht er voor alle deelnemers de passage over de Waalbrug en door het Valkhofpark.

Om 19:00 uur zal er vanaf de Waalkade worden gestart met de 10 kilometer. Aansluitend gaan om 19:15 uur de lopers voor de 6,9 kilometer van start. Afgelopen jaar kwamen Jorrit Cleij en Wouter Jansen gebroederlijk samen over de finish bij de jubileumeditie in een tijd van 32 minuten en 51 seconden. Karen
Wijlaars had 39 minuten en 21 seconden nodig voor de 10 kilometer. Mike Foppen en Monique Nijkamp wisten de 6,9 kilometer op hun naam te schrijven.

Meer informatie en inschrijvingen via www.024sport.nl

comments powered by Disqus