Inschrijving vernieuwde Marikenloop geopend

04 januari 2016

De inschrijving voor de 14e Marikenloop is geopend. Maximaal 14.000 deelneemsters kunnen kiezen uit 5 of 10 kilometer. Daarnaast kunnen hardloopsters dit jaar voor het eerst deelnemen aan workshops yoga en voeding. Het parcours van de 5 kilometer is licht gewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren. Ook het goede doel is nieuw: iedere inschrijfster kan op verschillende manieren geld doneren aan Right To Play.

Vernieuwing
Deelneemsters kunnen voorafgaand aan de hardloopwedstrijd speciaal voor vrouwen deelnemen aan twee verschillende workshops. Daarnaast is ook het aanbod aan entertainment op en rondom de MarikenloopExpo uitgebreid. Workshop waaraan deelgenomen kan worden zijn ‘Yoga voor hardloopsters’, waarbij wordt geleerd om relaxed hard te lopen en een presentatie ‘Food ’n Running’. Hierbij komen deelneemsters meer te weten over voeding voor en ná het hardlopen. Aanmelden voor de workshops kan bij inschrijving voor de Marikenloop en kost 3 euro per workshop.

Parcours
Tijdens de 14e editie is het parcours licht gewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren. Ten tijde van de Marikenloop zal de noodopvanglocatie in bosgebied Heumensoord nog gebruikt worden voor de opvang van vluchtelingen. Omdat de locatie zich deels op het 5 kilometer parcours van de Marikenloop bevindt, is samen met het COA, de noodopvanglocatie Heumensoord en de gemeente besloten om de 5 kilometer over 200 meter door het vluchtelingencomplex te laten lopen. De ronde over 10 kilometer blijft ongewijzigd.

Right To Play
Het nieuwe goede doel van de Marikenloop is Right To Play. Right To Play zet sport en spel in om kinderen in ontwikkelingslanden belangrijke vaardigheden en onmisbare kennis bij te brengen. Met behulp van lokale coaches krijgen op dit moment 1 miljoen kinderen een kans op een betere toekomst. Right To Play zal ook activiteiten ontplooien op Heumensoord, waar een opvanglocatie voor vluchtelingen is gevestigd en waarover het parcours van de Marikenloop gaat.

Stevensloop
Naast de Marikenloop organiseert Stichting Zevenheuvelenloop de Stevensloop. Deelnemers kunnen op zondag 13 maart kiezen uit een 5 kilometer, 10 kilometer en halve marathon. De Stevensloop is ook populair bij vrouwen: bij de eerste editie in 2015 was ruim de helft van de deelnemers vrouw.  De inschrijving staat nog open voor zowel mannen als vrouwen.

Inschrijven voor de Marikenloop kan via www.marikenloop.nl