Jan Terlouw opent kerstevenement Orientalis

15 december 2016

Oud-politicus en schrijver Jan Terlouw opent a.s. zaterdag 17 december in Museumpark Orientalis het kerstevenement Feest van Licht.

Terlouw, die onlangs bij De Wereld Draait Door indruk maakte door een pleidooi voor onder meer een groter vertrouwen in en respect voor elkaar, zal er ook een toespraak houden. Om uiting te geven aan de kleurrijkheid van de samenleving opent het museumpark bij Nijmegen die middag het Feest van Licht. Het kerstevenement heeft als thema ‘een kleurrijke kerst’, reden om bij de opening mensen uit alle windstreken van de hele wereld gezamenlijk een levende kerststal te laten vormen. Mensen uit Peru, Indonesië, Volendam, Duitsland, Afrika: je kunt het zo gek niet bedenken, of er figureert zaterdag wel iemand in de levende kerststal. Het museum wil er een statement mee maken, voor meer verdraagzaamheid.

De opening, compleet met sambaband, een grote kudde schapen, twee prachtige ‘echte’ engeltjes en evenzoveel herdertjes is zaterdag om 14.30 uur. Vanaf 14.00 uur verzamelen de figuranten en genodigden in het hoofdgebouw
bij de kerststallententoonstelling. Vandaar gaat het in optocht naar de grote kerststal op het Pontius Pilatusplein in het park, waar een immense kerststal is gebouwd. Daar vindt de officiële opening plaats.

comments powered by Disqus