Kasteelpannenkoek op de kaart

18 juli 2016

Van juli tot en met oktober wordt er een bijzondere actie gehouden waarbij Gelderse kastelen op onverwachte plekken onder de aandacht zijn. Tijdens het eten van een pannenkoek in één van de zeven deelnemende restaurants ontvangen kinderen een kastelenpaspoort. Met dit paspoort, een educatieve placemat en een spannende fotowedstrijd worden zij - en hun ouders - geïnspireerd tot kasteelbezoek in Gelderland.

Kasteelpannenkoek op de kaart
De Gelderse kastelen Doorwerth (gemeente Renkum), Verwolde (gemeente Lochem), Rosendael (bij Velp), Hernen (gemeente Wijchen), Zypendaal (Arnhem), Ammersoyen (Maasdriel) en Cannenburch (Vaassen) werken ieder samen met een partnerrestaurant in hun directe omgeving. In de zomervakantie en herfstvakantie zetten zij samen de Kasteelpannenkoek letterlijk en figuurlijk op de kaart.

Museummenu
Stel je voor, je gaat uit eten en in het restaurant ga je terug in de tijd of je loopt door de stad en ineens staat daar een Middeleeuws pop-up restaurant of kun je aansluiten bij een Romeinse hap en stap route. Je proeft gerechten uit vroeger tijden en maakt kennis met personen en gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis. Een onvergetelijke beleving! Dat is het Museummenu.

Kasteel Ammersoyen   
Pannenkoekenhuis de Waterpoort Zaltbommel
Kasteel Cannenburch   
Pannenkoekenhuis De Honingpot Epe
Kasteel Doorwerth   
Restaurant en Pannenkoekenhuis de Tijd Wolfheze
Kasteel Hernen   
Pannenkoekhuis Olleke Bolleke Wijchen
Kasteel Rosendael   
Pannekoekhuis Strijland Rheden
Huis Verwolde   
Stegeman Laren
Huis Zypendaal   
Pannenkoekhuis Den Strooper Arnhem

Meer informatie en deelnemende locaties op www.museummenu.nl.


Het Museummenu is onderdeel van het project ‘Museum komt naar je toe!’ ontstaan uit het Programma Cultuur en Erfgoed van de provincie Gelderland: Gelderland Cultuurprovincie! Doel van dit project (een initiatief van Prima Donna communicatieregisseurs) is om mensen in aanraking te laten komen met de verschillende musea die de provincie Gelderland rijk is. In plaats van bezoekers naar het museum te trekken zoekt het museum (potentiële) bezoekers op.

comments powered by Disqus