Leny van Elk in museumtuin De Tuun

18 augustus 2016

Op zondag 28 augustus wordt aan de achterkant van het kasteel van Wijchen de jaarlijkse kunstmarkt gehouden. Ter gelegenheid hiervan zal kunstenares Leny van Elk in museumtuin De Tuun komen schilderen.

Leny van Elk is een kunstenares uit Leur, een van de kerkdorpen van de gemeente Wijchen. Leny van Elk heeft zich na haar opleiding tot beeldhouwster aan de Stadsacademie in Maastricht en de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht verrassend toegelegd op de fragiele techniek van het aquarelleren. De laatste tien jaar heeft het werk een gestage ontwikkeling doorgemaakt van figuratief naar abstract. Daarnaast geeft zij als bevoegd docenten aquarel- en tekenlessen.

Tijdens de kunstmarkt zal Leny van Elk, indien het weer het toe laat, met enkele cursisten komen schilderen in museumtuin De Tuun. Ook vrijwilligers van het museum zullen aanwezig zijn om geïnteresseerden meer over de museumtuin en de gewassen die er groeien te vertellen.

Op 28 augustus is De Tuun van 11.00 uur tot 17.00 uur te bezoeken en is de toegangsprijs slechts € 1,00 per persoon (normaal € 5,00).

comments powered by Disqus