Lopen en dansen tussen de Nijmeegse kunst!

14 juli 2016

Museum Het Valkhof presenteert deze zomer een nieuw initiatief. Kunstenaars met een atelier in Nijmegen of omgeving zijn uitgenodigd om tijdens de Vierdaagseweek van 15 tot en met 24 juli een kunstwerk te exposeren rondom de monumentale trap van het museum. Van 21 kunstenaars is er recent werk te zien. De expositie geeft een overzicht van de veelzijdigheid van wat er op artistiek gebied gaande is in Nijmegen. Donderdagnacht 21 juli is dit gedeelte van het museum gratis toegankelijk en kan er van 23.00 tot 2.00 uur gedanst worden tussen deze kunst èn op de galerij.

Actualiteit
Het museum wil op een dynamische manier inspelen op wat actueel is. Het werk van de Nijmeegse kunstenaars wordt daarom niet in de traditionele expositieruimtes gepresenteerd. Onder meer schilderijen, sculpturen en foto’s zijn te bezichtigen rondom de monumentale trap van het museum. Museum Het Valkhof zoekt met dit initiatief contact met de stad en met de kunstenaars die er wonen en werken. Het museum wil voor deze gelegenheid als een clubhuis van de beeldende kunst uit Nijmegen en omgeving fungeren. 

Nijmeegse kunstenaars
Het initiatief is met een overweldigend enthousiasme ontvangen door de Nijmeegse kunstenaars, die zich in groten getale hebben gemeld voor de tentoonstelling. Uit de vele aanmeldingen heeft het museum werken van 21 kunstenaars geselecteerd, te weten:

Chuck Baker, Suus Baltussen, Olga Boh, Babette Degraeve, Bart Elfrink, Karin Elfrink, Funs Erens, Annie van Gemert, Lies van Haaren, Andreas Hetfeld, Sonja Hillen, Caroline Koenders, Marion Leseman, Corry Loermans, Margot van Neerven, Tajddin Özen, Grietje Postma, Karin Sanders van Heijst, Jac Splinter, Monique van Stokkum en Kristianne Tummers.

Museumnacht: kom dansen tussen de Nijmeegse kunst! 
Tijdens de Vierdaagse week kunnen bezoekers van het museum niet alleen lopen tussen de Nijmeegse kunst. Tijdens de Museumnacht op donderdag 21 juli kan er ook worden gedanst! Dit gedeelte van het museum zal die nacht van 23.00 tot 2.00 uur gratis toegankelijk zijn. Op de museumgalerij draait DJ JP en treedt special guest Brian op. 

Openingstijden tijdens de Vierdaagse week
Maandag 18 juli is het museum extra geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Donderdagavond 21 juli is de Museumnacht van 23.00 – 2.00 uur en is een gedeelte van het museum gratis toegankelijk. Vrijdag 22 juli, de dag van de intocht, is het museum gesloten. Overige dagen van deze week is het museum geopend van 11.00 – 17.00 uur. Wandelaars van de Vierdaagse hebben op vertoon van hun inschrijving gratis entree tot het museum.

comments powered by Disqus