Muzikaal feest voor Boudewijn de Groot

11 april 2016

Een groot aantal Maas en Waalse muzikanten brengt op zondag 29 mei een ode aan Boudewijn de Groot. Een belangrijke rol is weggelegd voor Fanfare “Eendracht” uit Afferden. Gemengd zangkoor Enjoy, Mendy Schiltmans (zangeres MmoozZ) en Koert van Essen (Einfach Kurt) nemen de zangnummers op deze avond voor hun rekening. De 10-jarige Marit van Kampen van de Mariaschool uit Boven-Leeuwen vertolkt als kersverse regionaal voorleeskampioen op geheel eigen wijze een van de mooie liedteksten.

Het programma volgt op de onthulling van de kunstuiting in  Cultureel Centrum d’n Bogerd. Na een toespraak van burgemeester Luciën van Riswijk onthult Boudewijn de Groot om 20.00 uur een wand in de nieuwe ‘Boudewijn de Grootzaal’. Op deze wand is een deel van de tekst van het lied ‘Het land van Maas en Waal’ te lezen. Het 70 man sterke Maas en Waals Mannenkoor onder leiding van de heer Ton de Waal zorgt voor een muzikale omlijsting.

Het muzikale eerbetoon is van 20.00 uur tot 22.15 uur in de theaterzaal van D’n Bogerd. Angela Verkuijlen, theaterdocent/theatermaakster en ook de huidige “Nachtburgemeester van Nijmegen” verzorgt de presentatie.

Kaarten kunnen worden gekocht op woensdag 20 april vanaf 19.30 uur in de foyer van d’n Bogerd. De kaarten voor het feest in de theaterzaal (maximaal twee per persoon) kosten € 15,00 per stuk en zijn alleen tegen contante betaling verkrijgbaar. Omdat de organisatie verwacht dat het  aantal beschikbare kaarten voor de muzikale ode snel is uitverkocht biedt D’n Bogerd ook de mogelijkheid om het concert gratis te bekijken op een groot scherm in de nieuwe “Boudewijn de Grootzaal”.