Neushoorntje geboren in Burgers' Zoo

30 mei 2016

Maandag 30 mei om 04.10 uur uur was het dan eindelijk zover! In Burgers' Zoo heeft de drachtigebreedlipneushoorn Kwanzaa een op het oog kerngezond jong geworpen: een mannetje, dat door de dierverzorgers Thomas is genoemd.

De eerste indrukken zijn gelukkig goed: het jong drinkt regelmatig bij zijn moeder en maakt een levendige indruk. Naar verwachting blijft het breedlipneushoorntje de eerste twee dagen nog met zijn moeder in de stal, maar daarna is de kans groot dat het jong met zijn moeder in een verblijf achter de schermen voor het eerst kennis mag maken met de wijde wereld. 

De draagtijd van breedlipneushoorns bedraagt zeventien maanden. Vanwege de van nature grote omvang van de dikhuiden is het echter zonder hulp van een inwendige echo moeilijk te voorspellen wanneer een geboorte precies plaatsvindt. Een volwassen neushoornvrouw weegt namelijk circa 2000 kilo, waarbij een volwassen breedlipneushoornman normaliter zelfs rond de 2500 kilo weegt.

Via www.burgerszoo.nl/neushoorn is het voor bezoekers mogelijk om live mee te kijken in het kraamverblijf van de neushoorns, en is te zien hoe het gaat met het pasgeboren neushoornjong. 

comments powered by Disqus