Nijmegen krijgt Nederlands eerste pop-up waterglijbaan.

09 mei 2016

Een waterglijbaan van meer dan 150 meter lang midden in de stad. In Nederland is het nog nooit gedaan, maar daar gaat snel verandering in komen. Eind mei komt ‘Splash’, de steilste pop- up waterslide, naar Nijmegen.

Vanaf vrijdag 27 t/m zondag 29 mei wordt in de Stikke Hezelstraat, midden in het centrum van Nijmegen, een enorme pop-up waterglijbaan neergelegd. De Stikke Hezelstraat loopt steil naar beneden waardoor er hoge snelheden bereikt kunnen worden op de waterglijbaan.

Organisator Mark Verhoeven van Agency X: ’Dit fenomeen is wereldwijd een begrip. Het heeft al in verschillende grote steden plaats gevonden maar nog nooit in Nederland. In 2014 maakt een Duitse organisatie het bekend in Amsterdam te gaan organiseren maar het vinden van een steile locatie is daar erg lastig. Daarom besloten wij een half jaar geleden om zelf het initiatief te nemen en het concept naar Nijmegen te halen. Stikke staat namelijk voor Steile Hezelstraat. Zowel de vergunning als glijbaan zijn geregeld waardoor het evenement volgende maand al zal plaats vinden.’

Splash Your City is zowel toegankelijk voor volwassenen als kinderen. Een ticket geeft de bezoeker vijf uur lang toegang tot de waterglijbaan. Naast glijden worden er ook opzwepende beats gedraaid door verschillende DJ’s.

De kaartverkoop start vandaag vanaf 15:00 uur via www.splashyourcity.nl

 

Teaser: https://www.facebook.com/splashnijmegen/videos/968430466545068/

Facebook:  www.facebook.com/splashnijmegen

comments powered by Disqus