Nijmegen krijgt Nederlands eerste wenswinkel: The Wish Store!

08 december 2016

Een pop-up winkel die wensen voor anderen laat uitkomen. In Nederland is het nog nooit gedaan maar daar gaat snel verandering in komen. Op zaterdag 10 december 2016 opent The Wish Store haar deuren in Nijmegen, aan de Marikenstraat 50.

Deze magische pop-up winkel verkoopt geen kleding, elektronica of cadeauartikelen. In deze unieke winkel koopt men namelijk een wens voor een dierbare. In The Wish Store kan men binnen lopen en een wens achterlaten op de enorme beschrijfbare wanden. Van alle wensen die in The Wish Store worden achtergelaten laat de organisatie er een aantal uitkomen.

Voordat men een wens kan achterlaten wordt gevraagd om een bijdrage van minimaal 2 euro voor Make-A-Wish Nederland. Vanaf 5 euro ontvangt men een wensmunt. In ruil voor de wensmunt kan men bij deelnemende winkels in de Marikenstraat een presentje ophalen. De deelnemende winkels zijn te herkennen aan een sticker op de etalage.

De totale opbrengst van The Wish Store komt ten goede aan Make-A-Wish Nederland. Ieder jaar krijgen zo’n 1200 kinderen in Nederland te horen dat ze ernstig ziek zijn. Make-A-Wish Nederland brengt jaarlijks voor zo’n 550 ernstig zieke kinderen hun allerliefste wens in vervulling. Wie snel rekent, ziet dat er nog een grote groep te bereiken is. Een allerliefste wens die in vervulling gaat, geeft het kind een enorme positieve boost. “Juist in een fase waarin hun leven bestaat uit onderzoeken, ziekenhuisbezoeken en onzekerheid over hun gezondheid is de periode dat kinderen bezig kunnen zijn met hun liefste wens en die uiteindelijk in vervulling zien een meer dan welkome afwisseling in hun dagelijks patroon,” vertelt Bert van Plateringen van Make-A-Wish Nederland. “We hopen dat veel mensen The Wish Store bezoeken. Om iemand te verrassen met een wens en natuurlijk om bij te dragen aan nog meer wensvervullingen voor ernstig zieke kinderen”.

Kosten nog moeite worden gespaard om de leegstaande winkelunit een magisch karaker te geven. Bij binnenkomst in de winkel worden alle zintuigen direct geprikkeld. De geur van dennennaalden, magische muziek, sfeerverlichting en een deken van rook over de vloer dragen bij aan deze beleving.

The Wish Store is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen Ondernemersvereniging Marikenstraat en Make-A-Wish Nederland. Uitvoering is in handen van het marketing- en evenementenbureau Agency X.

Nieuwsgierig? The Wish Store in Nijmegen wordt op zaterdag 10 december 2016 om 12.00 uur geopend door het magisch duo Rob & Emiel. The Wish Store is geopend t/m eind december.

comments powered by Disqus