Ontdek de natuur dichtbij tijdens de Week van het Landschap

27 september 2016

De 12 provinciale Landschappen laten graag zien hoe mooi en divers de natuur dichtbij huis is. Van 15 t/m 23 oktober organiseren zij daarom de Week van het Landschap. Acht dagen boordevol activiteiten voor jong en oud om de natuur in de eigen omgeving te verkennen en te beleven.

Laat je verrassen in Gelderland
Leer ook je eigen omgeving beter kennen en doe mee met de activiteiten van Geldersch Landschap & Kasteelen. Op de kastelen van de stichting kun je o.a. terecht voor sprookjesdagen, prinsessencursussen, griezelavonden, knutselmiddagen en brunches. Wie liever naar buiten wil kan mee met de boswachter op zoek naar paddenstoelen, wild of eetbare natuur. Het totale activiteitenoverzicht is te vinden op www.glk.nl/evenementen.

Wil je juist een andere provincie gaan ontdekken? Kijk dan op www.weekvanhetlandschap.nl . Hierop staan de activiteiten van alle 12 provinciale Landschappen.

Natuur, landschap en cultureel erfgoed
In elke provincie is een provinciaal Landschap actief met beschermen, beheren en ontwikkelen van natuur, landschap en cultureel erfgoed (molens, kerken, kastelen). In totaal ruim 110.000 hectaren natuur voor mensen, planten en dieren. Daarnaast organiseren zij allerlei activiteiten om natuur en landschap te beleven. De provinciale Landschappen worden gesteund door ruim 300.000 huishouders en duizenden vrijwilligers.