Op de kaart! Kasteelpannenkoek

23 juni 2016

Zeven Gelderse kastelen werken samen met restaurants in de regio. Doorwerth, Verwolde, Rosendael, Hernen, Zypendaal, Ammersoyen en Cannenburch hebben allen een duo-partner gevonden waarmee zij samen - van juli tot en met oktober - de Kasteelpannenkoek op de kaart zetten.

Letterlijk en figuurlijk
‘Wij zoeken altijd naar nieuwe, bijzondere manieren van samenwerking, waarbij alle partijen in aanraking komen met nieuwe doelgroepen.’ lichten Nicole Goossen/Kitty Cloo van Geldersch Landschap & Kasteelen toe. ‘Na enkele enthousiaste gesprekken met kasteelbeheerders en restauranthouders was de Kasteelpannenkoek een feit.

Kinderen krijgen bij bestelling van een Kasteelpannenkoek een Kastelenpaspoort. Bij ieder bezoek aan een van de zeven kastelen ontvangen zij een stempel. Zodra alle kastelen bezocht zijn, staat hen een leuke verrassing te wachten.

Ook kunnen zij in ieder restaurant op de foto als ridder of prinses. Via Social media worden per maand winnaars gekozen, die een leuk prijzenpakket ontvangen.

Museummenu
Het Museummenu is onderdeel van het project ‘Museum komt naar je toe!’ ontstaan uit het Programma Cultuur en Erfgoed van de provincie Gelderland: Gelderland Cultuurprovincie!

Doel van dit project is om mensen in aanraking te laten komen met de verschillende musea die de provincie Gelderland rijk is. In plaats van bezoekers naar het museum te trekken zoekt het museum (potentiële) bezoekers op.

Meer informatie over dit project is te vinden via www.museummenu.nl en https://hetmuseumkomtnaarjetoe.wordpress.com/

comments powered by Disqus