Openingsceremonie Special Olympics Nationale Spelen 2016 met Introdans en Frans Bauer

13 juni 2016

In het weekeinde van 1, 2 en 3 juli vinden de Special Olympics Nationale Spelen 2016 plaats in Nijmegen, Groesbeek en Wijchen. Aan dit evenement voor mensen met een verstandelijke beperking nemen 3200 sporters en coaches deel. Er worden 18 takken van sport beoefend op 12 verschillende locaties.

De Spelen krijgen deze keer een bijzondere dimensie: de Wandel3daagse

Voor het eerst in de geschiedenis van de Nationale Spelen kunnen mensen meedoen aan de Wandel3Daagse. Een primeur voor de wandelsteden Nijmegen, Groesbeek en Wijchen waar dit jaar de honderdste Vierdaagse wordt gelopen.

De Wandel3Daagse is een wandeling van 1,2 of 3 dagen voor mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders. Onder leiding van Marsleider Peter van Uhm zullen de wandelaars samen met een loopmaatje verschillende afstanden afleggen (2,5, 5 en 25 kilometer). Op de vrijdag –de dag van Nijmegen- lopen zij van het Special Olympics Dorp “Heumensoord” naar het Goffertstadion.

Openingsceremonie

Op vrijdagavond 1 juli worden de Special Olympics Nationale Spelen 2016 geopend met een indrukwekkende ceremonie in Goffertstadion in Nijmegen. Een happening waarbij de sporters in de spotlight staan. Gastheer is Special Olympics Nationale Spelen-ambassadeur Jochem van Gelder.

We gaan van start met de atletenparade, waarbij de 2.400 sporters, hun coaches én de deelnemers aan de Wandel3Daagse het stadion betreden, met muziek van Fanfare Sint Michael. Ook dit jaar zijn de politiemensen van Torch Run aanwezig om de Special Olympics-vlam binnen te dragen en de “Flame of Hope” te ontsteken. G-tennisser Cindy Jordens legt de Special Olympics eed af.

En dan zijn de Special Olympics Nationale Spelen 2016 officieel geopend. De show begint met een speciale act van Introdans: 250 kinderen – met en zonder beperking – geven een spectaculaire show weg.

Daarna is het tijd voor de hoofdact. Niemand minder dan Frans Bauer neemt ons mee in een meezingfestijn.

De openingsceremonie is HET moment waar de sporters en hun familie en vrienden reeds geruime tijd naar uitzien.

Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor de vrije verkoop. Deze zijn vanaf maandag 13-06-2016 vanaf 12.00uur te bestellen op onderstaande website:

comments powered by Disqus