Receptie voor vrijwilligers is het einde van de Rhedense Fiets4daagse

05 juli 2016

Van woensdag 17 augustus tot en met zaterdag 20 augustus is de 20e Rhedense Fiets4daagse. Reden voor een feestje dus. Ware het niet dat het ook de laatste editie is. Zaterdag 20 augustus is een receptie voor (oud)vrijwilligers en dan is het voorbij.

Dubbel gevoel

Voorzitter Bas Geerdink licht toe: “De houdbaarheidsdatum is al een tijdje in zicht. Het aantal deelnemers daalt ook in Rheden al jaren gestaag. De sponsoring loopt terug, dus de inkomsten dalen. Sinds Gazelle als medeoprichter besloot niet meer te willen meewerken aan het mogelijk maken van de fiets4daagse, krijgen we de begroting niet meer sluitend en was het einde in zicht. Daarnaast is het vrijwilligersbestand waarop de vierdaagse draait vergrijst en zijn bestuursleden die de handen uit de mouwen willen steken moeilijk te vinden. We maken van de 20e editie een mooi feest en zetten dan met opgeheven hoofd een punt achter de Rhedense Fiets4daagse.“

Met dank aan alle vrijwilligers

Zonder de inzet van vele vrijwilligers hadden er nooit 20 edities van de Rhedense Fiets4daagse gehouden kunnen worden. Zij zijn essentieel geweest voor het evenement. Van de mensen achter de kassa, de route-uitzetters, fietsmonteurs onderweg, tot mensen op stempelposten. Enkele vrijwilligers hebben alle 20 edities meegeholpen. Door de jaren heen hebben enkele honderden mensen in hun vrije tijd zich ingezet. Zaterdag 20 augustus vindt van 17 tot 19 uur daarom een receptie plaats voor alle vrijwilligers die hebben meegewerkt aan de RF4d. Zij zijn van harte welkom in Grand Café Theothorne in Dieren.

Vertrouwd concept

Elke dag zijn er routes van 30, 50 en 80 km door het afwisselende landschap van de gemeente Rheden en omstreken. Fietsers kunnen alle dagen meedoen, maar één of twee dagen meefietsen kan ook. Inschrijven kan op www.fiets4daagserheden.nl  Recreatief van de omgeving genieten staat bij de Rhedense Fiets4daagse centraal. De tochten zijn uitgepijld en deelnemers ontvangen een routebeschrijving en folder met onder andere aanbiedingen van sponsors onderweg. Start en finish zijn bij Grand Café Theothorne in Dieren. Bij de finish zorgt de organisatie elke dag voor muziek en gezelligheid.

Zaterdag 20 augustus Kindertocht

Voor ouders met jongere kinderen is op de zaterdag een Kindertocht van ruim 20 kilometer. Met net als de afgelopen vier jaar leuke kinderactiviteiten onderweg . Dit jaar heeft de tocht een culinair tintje en is het een ware “Smikkeltocht” met een lekkernij op de boerderij, cup cakes maken onderweg, een pannenkoekje na het handboogschieten en voor de finish ook nog een lekker ijsje. Meer informatie op www.fiets4daagserheden.nl