ROZE levende standbeelden bij Giro Arnhem

15 maart 2016

Roze is de kleur van de Giro, roze zal Arnhem kleuren. Het World Living Statues festival staat ook stil bij dit dynamische fietsevenement. Zondag 8 mei staan er knalroze sokkels bij het centraal Station, waarop net zo roze levende standbeelden een toepasselijke act uitbeelden. Fietsen staat centraal, op alle fronten. Maar ook zal een knipoog naar mode- en designstad Arnhem in de performances verwerkt worden. Nieuw talent krijgt een kans zich te laten zien.

Het World Ling Statues festival vindt tweejaarlijks in Arnhem plaats en is wereldwijd het toonaangevende evenement op het gebied van levende standbeelden. Het festival wordt niet meer jaarlijks maar tweejaarlijks georganiseerd. Met de eerst volgende editie in het laatste weekend van augustus in 2017.

World Living Statues festival 2017
De verschillende onderdelen van het festival, kids statues, amateur statues , nationale profs en internationale profs blijven allemaal behouden. De nachtelijke editie aan de vooravond van het evenement, Statues by Night, keert in 2017 terug naar Arnhem. Het evenement verdwijnt daarmee overigens niet uit Ede, waar het sinds enkele jaren gehouden wordt. Ook dit jaar is daar gewoon een Statues by night.

De organisatie van het festival is blij met de uitkomst. Het World Living Statues festival dreigde onder haar eigen succes te bezwijken. In de topjaren kwamen er 150.000 bezoekers naar het festival. Er kwamen veel andere kleine festivals wereldwijd die het succes van World Living Statues wilden kopiëren. Om wereldleidend festival te blijven moet er meer tijd komen om het festival artistiek te verbreden, om Arnhem als bakermat van de kunstvorm te laten blijven, om te werken aan het internationale niveau van de kunstenaars en om samen te werken met andere kunstvormen.

2016
Naast het Nederlands kampioenschap dat de Stichting World Living Statues in juni organiseert in Valkenburg aan de Geul en natuurlijk Statues by Night te Ede is er in Arnhem ook in 2016 genoeg te genieten van het festival.

Voor de Giro d’Italia wordt er nu hard gewerkt aan een volledig eigen productie in de vorm van een (natuurlijk) roze act van vijf living statues die in het prachtige centraal station en aan de finish zullen optreden en Arnhem zullen profileren als wereld hoofdstad van de levende standbeelden. Tevens wordt er contact gezocht met andere festivals in Arnhem om te kijken naar leuke kleine samenwerkingen. Te denken valt dan aan Sonbeek 2016, de beelden tentoonstelling of de SonsbeekTheaterAvenue.

Kidsstatues tijdens Sprookjesfestival
De deelnemende kinderen die er jaarlijks naar uitkijken om op te treden tijden het kidsstatues onderdeel van het festival hoeven niet te treuren. Voor hen wordt tijdens de herfstvakantie (22 t/m 30 oktober 2016) een Sprookjesfestival georganiseerd in de binnenstad. ‘Dromen en Draken’ is het thema. In samenwerking met de organisatie van het Sprookjesfestival zal er op zondag 23 oktober een Kidsstatues plaatsvinden in sprookjesthema.

Meer info:

www.worldlivingstatues.nl

comments powered by Disqus