Vierdaagsebos krijgt eigen wandeltocht en monument

07 maart 2016

Het Vierdaagsebos in Park Lingezegen krijgt een eigen wandeltocht in de vorm van een klavertje vier. Deze tocht kent vier verschillende afstanden en is voor zowel gezinnen met kinderen als voor ervaren (Vierdaagse)wandelaars een leuke uitdaging!

De eerste editie van de Vierdaagsebos Wandeltocht wordt op zondag 17 april gelopen. Om 11.00 uur onthullen Toon van Asseldonk, burgemeester van Overbetuwe, en Marianne Schuurmans, burgemeester van Lingewaard, samen met basisschoolkinderen een monument. Zij worden welkom geheten door Johan Willemstein, marsleider en voorzitter van Stichting DE 4DAAGSE en door Ron Adriaans, voorzitter van Stichting 100ste Vierdaagse.

Wandeltocht door afwisselende landschappen
De Vierdaagsebos Wandeltocht bestaat uit vier verschillende wandelroutes vanaf het Vierdaagsebos, op de kruising tussen het RijnWaalpad en Breedlersestraat in Elst. De routes zijn zo’n 5, 7, 13 en 15 km lang en deelnemers komen steeds in een andere hoek van Park Lingezegen – als de blaadjes van een klavertje vier. Combineren kan op allerlei manieren. De routes zijn in totaal 40 km, een ideaal parcours om te trainen voor de Vierdaagse, maar ook een leuke wandeling voor het hele gezin!

Inschrijven en starten kan vanaf 8.00 uur. Deelnemers aan de Vierdaagsebos Wandeltocht kunnen gratis parkeren bij Intratuin Elst, op 5 minuten lopen van het Vierdaagsebos. Deelname kost € 2,50 per volwassene, kinderen betalen € 1. KWBN-leden krijgen op vertoon van hun lidmaatschapspasje € 1 korting. Mee doen? Bekijk de flyer!

Verduurzaming en jubileumprojecten
Het Vierdaagsebos werd in 2014 aangeplant tijdens de Nationale Viering Boomfeestdag in Park Lingezegen. Ieder jaar lopen de Vierdaagse-deelnemers op de eerste wandeldag (de Dag van Elst) door dit nieuwe park. In het kader van ‘vergroening’ en verduurzaming legt Stichting DE 4DAAGSE groenprojecten aan langs de parcoursen. Zo ook het Vierdaagsebos. Het groeiende bos symboliseert de band tussen wandelen en natuur, en de bloeiende toekomst van de 100-jarige Vierdaagse. De Vierdaagsebos Wandeltocht is een van de vele jubileumprojecten ter gelegenheid van de 100ste Vierdaagse dit jaar. Benieuwd naar alle projecten? Kijk op www.4daagse.nl

comments powered by Disqus