Wethouder Loermans opent nieuwe fiets- en wandelpaden op Berendonck

22 september 2016

De nieuwe fiets- en wandelpaden op recreatiegebied Berendonck zijn maandag 19 september jl. officieel en op feestelijke wijze geopend door wethouder Paul Loermans van de gemeente Wijchen, bijgestaan door Leisurelands directeur Erik Droogh. De betonpaden die in maart dit jaar zijn aangelegd, vervangen de verouderde asfaltpaden. Deze zomer is er al veel gebruik van gemaakt waardoor Berendonck geliefd is bij wandelaars, hardlopers en fietsers.

Begin dit jaar heeft terreineigenaar Leisurelands een deel van de verouderde asfaltpaden op Berendonck omgelegd en vervangen door betonpaden, een ander deel van de verouderde paden is verwijderd. Beton is duurzaam, vraagt weinig onderhoud en gaat dus lang mee. Een ander voordeel is dat wortels niet door het pad omhoog kunnen komen. Ideaal voor een wandel- of hardlooprondje of fietstochtje om het meer.

Onderdeel van de werkzaamheden was ook het herstel van een oude landschappelijke route door het recreatiegebied. Hierbij is de route gelegd langs de aanwezige monumentale eiken in het noordoostelijke deel van Berendonck. Om deze route te versterken plant Leisurelands deze winter nieuwe bomen.

Duurzaam recreëren
Leisurelands is op vele vlakken duurzaam bezig. Voor de paden wordt beton gebruikt. Dat is duurzaam omdat het minder onderhoud vraagt en veel langer meegaat dan bijvoorbeeld asfalt. In tegenstelling tot asfalt geeft beton geen scheuren, verzakkingen of hobbels veroorzaakt door boomwortels. Duurzaam is ook het  regiokantoor op Berendonck dat voorzien is van een houtkachel om de ruimtes, die veelal niet de hele dag worden gebruikt, te verwarmen met hout van de eigen terreinen. Daarnaast is het regiokantoor voorzien van zonnepanelen.

Bij Leisurelands draait duurzaamheid niet alleen om alternatieve energiebronnen, maar tevens om duurzame relaties en het investeren in nieuwe initiatieven in de vrijetijdssector. Leisurelands werkt bij al haar activiteiten aan een optimaal evenwicht tussen de 3 P’s: ‘People’ (het gastvrij en veilig ontvangen van bezoekers), ‘Planet’ (passend voor wat betreft het landschap en de leefomgeving) en ‘Profit’ (duurzame winstgevendheid, gericht op de lange termijn).

Leisurelands
Leisurelands heeft Berendonck en 18 andere recreatiegebieden in Gelderland en Noord-Limburg in eigendom. Leisurelands exploiteert (dag)recreatieve voorzieningen voor een breed publiek. Kijk voor meer informatie op www.leisurelands.nl en op www.berendonck.nl.

comments powered by Disqus