De Blauwe Bever weer in de vaart!

31 maart 2017

De Blauwe Bever is sinds deze week weer in de vaart met 2 heel bijzondere vaarten, waarbij het prachtige voorjaarsweer de feestvreugde extra luister bijzette!

De eerste chartervaart van het seizoen onder de vlag van de stichting Rijnoevervaarten was op 28 maart voor een echtpaar uit Amerongen; ter gelegenheid van hun 50- jarig huwelijks jubileum hadden zij De Blauwe Bever uitgekozen als hun huwelijksbootje. Als oud- werknemer van het Utrechts Landschap was de echtgenoot blij dat de nieuwe stichting het schip behouden heeft en hij zijn familie en vrienden hierop kon ontvangen voor een historische vaart.

Op donderdag 30 maart heeft een team inspecteurs van Jeugdzorg het schip een voorjaars- schoonmaakbeurt gegeven in het kader van een dag maatschappelijk actief en nuttig willen zijn. 's Middags trakteerden zij zichzelf en andere vrijwilligers op een rivieroevervaart op de Nederrijn. Hiervoor zijn via de wethouders Sociaal Domein taalmaatjes uitgenodigd die zich in de gemeenten langs de Nederrijn inzetten voor nieuwkomers en statushouders. De meewerkende gemeenten zijn Renkum, Wageningen, Rhenen, Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Buren en Neder- Betuwe. Een groep van 30 personen heeft hiervan optimaal genoten.

Van 3 tot 5 april ondergaat het schip nog een reparatie op een werf in Werkendam. Daarna is het weer helemaal klaar voor de rest van het seizoen. Het eerste seizoen onder onze vlag waarin , behalve meerdere chartervaarten, interessante en afwisselende rivieroevervaarten en themavaarten op het vaarschema staan. Zie hiervoor onze website deblauwebever.nl.

VAARTEN in de komende weken

Speciaal voor gezinnen: op Eerste Paasdag, zondag 16 april: PAASEIEREN ZOEKEN. De Paashaas is aan boord en gaat met de kinderen in de Blauwe Kamer aan wal, om te helpen zoeken. Wie vindt het Gouden Ei? Op de terugweg aan boord drinken we wat lekkers. We vertrekken om 2 uur vanaf de Haven van Wageningen en zijn om 4 uur weer terug. Boeken via de website deblauwebever.nl

Op zondag 23 april: een Culturele Vaart naar de voormalige steenfabriek “De Bovenste polder” in Wageningen, met een bezoek aan de steenfabriek en de daarin gevestigde ateliers; de kunstenaars zijn aanwezig. Na afloop nog een mooie wandeling door de Wageningse uiterwaarden en onder het genot van een glas wijn of ander drankje terugvaart naar de opstapplaats in de Blauwe Kamer. Facultatief kunt u in het panorama restaurant genieten van een Blauwe Bever- diner. Boeken op deblauwebever.nl.

Op zondag 30 april  vertrekt De Blauwe Bever van de Loswal in Rhenen. We varen naar het oosten, waarbij u gelijk al een prachtig gezicht heeft op het stadje Rhenen en de Cuneratoren. Aan de voet van de Grebbeberg in het natuurgebied de Blauwe Kamer gaan we aan wal voor een voetsafari onder leiding van een gids. Daarna varen we rustig terug naar Rhenen, waarbij er alle tijd is voor het genieten van de riviernatuur. Meer info en boeken op deblauwebever.nl.

Op 6 mei is er een interessante rivieroevervaart naar de Jufferswaard in Renkum en het weekend van 7 t/m 9 mei wordt er steeds vanuit Wijk bij Duurstede vertrokken, in combinatie met het Culturele Rondje op  7 mei en de dagen daarna via Beusichem (ook opstapplaats) naar de Hollandse Waterlinie en Fort Everdingen.

Nadere informatie via info@deblauwebever.nl