De Victoria komt aan in Orientalis

11 juli 2017

De Victoria is een Romeinse patrouilleschip. Zestien meter lang, met mast 9 meter hoog, bijna 3 meter breed en weegt ca. 4 ton. Aanstaande zaterdagochtend wordt het schip over het kassagebouw van het museum heen getakeld. De Victoria komt naast de Liburna te liggen, waarna voor het eerst sinds de val van het Romeinse Rijk twee Romeinse patrouilleschepen samen te zien zijn.

De Victoria is door RomeinenNU vanuit LWL-Museen naar Nederland  gehaald en zal vanaf zaterdag 15 juli tot de laatste week van augustus in Orientalis zijn voor groot onderhoud. Speciaal daarvoor is een Romeinse scheepswerf ingericht als onderdeel van de Romeinse Zomer. Lijkt het je leuk om mee te helpen? Neem contact op met de heer Gé den Bok via ge@romeinen.nu.

De Romeinse Zomer start vanaf zaterdag 22 juli t/m 3 september 2017
Hoe speelden Romeinse kinderen vroeger? Zij sportten, hadden creatieve hobby’s en deden aan bordspelen. Jonge bezoekers kunnen bij de kassa een tunica lenen en gaan op reis als Romein. Op de route kunnen ze sporten en spelen. Bijzondere geuren ontdekken, Romeinse make-up proberen en puzzelen in de archeologie werkplaats.

NB: I.v.m. de 4Daagse is het museumpark van 17 t/m 21 juli gesloten

comments powered by Disqus