Proefdraaien nieuwe zaal Musis Arnhem

20 april 2017

Arnhem, 19 april 2017 - Vanaf zaterdag 6 mei 2017 wordt in de nieuwe Parkzaal van Musis twee maanden proefgedraaid met ‘Sneak Preview Musis’. Het Gelders Orkest, het thuisorkest van Musis, zorgt voor de eerste noten in deze unieke en multifunctionele nieuwe concertzaal.

De bouwers lopen nog rond, de verf droogt op, maar het is bijna zover: de nieuwe zaal van Musis glanst op 6 mei a.s. voor het eerste concert. Het Gelders Orkest speelt de eerste noten in de nieuwe zaal van Musis in Arnhem. Het thuisorkest brengt ‘The Planets’ van Gustav Holst onder leiding van de Russische dirigent Thomas Sanderling. Hiermee is het eerste concert in de Parkzaal een feit en de nieuwe zaal in gebruik genomen.

De Parkzaal
De Parkzaal dankt zijn naam aan de ligging in het Lauwersgrachtpark. De achterwand van het podium bestaat uit een glazen pui die geheel open geschoven kan worden, waardoor er vanuit de zaal zicht is op het lommerrijke park. Deze uitvoering opent het gebouw naar de stad en haar bewoners. De letterlijke verbinding met buiten maakt dat concerten ook met het zicht op het park gespeeld kunnen worden. Uniek in Nederland. Een nieuw icoon van Arnhem.

Sneak Preview Musis - mei & juni 2017
Na het eerste concert van Het Gelders Orkest op 6 mei, gaat Musis 7 mei  verder met een feestelijke Nederlandstalige middag: ‘Musis op z’n Hollands’.  Met optredens van Jannes, Django Wagner en John de Bever en diverse dj’s. De presentatie is in handen van  de Arnhemmer Emile Hartkamp .

In de weken erna zijn er in de Parkzaal o.a. concerten van Het Nederlands Blazersensemble, Frank Boeijen, Maarten Engeltjes, Asko|Schönberg en Radu Lupu. Op 17 juni sluit Het Gelders Orkest het muzikale seizoen af met een concert o.l.v. Eric Corton.

Programma seizoen 17|18
Vanaf 21 april staat het programma van seizoen 17|18 online met het uitgebreide muziekaanbod van Musis: van klassiek tot jazz en van popmuziek tot hiphop. Samen met het programma van het Arnhemse Stadstheater garant voor een rijk aanbod aan cultuur in de stad.

12 januari feestelijke opening
De nieuwe Parkzaal wordt 6 mei in gebruik genomen. De renovatie van de oude Muzenzaal zal nog tot eind 2017 duren waarna op 12 januari 2018 het geheel vernieuwde Musis feestelijk geopend wordt.

Geïnteresseerden zijn vanaf 13 mei ook harte welkom voor een van de gratis rondleidingen. Bekijk het volledige Sneak preview Musis programma in mei en juni via: musis-arnhem.nl.