Volg de boswachter van Natuurmonumenten op Facebook

21 februari 2017

De boswachter van tegenwoordig vind je niet alleen in de natuur, maar ook online. Zo houdt ook Ellen Luijks, boswachter bij Natuurmonumenten, je via facebook op de hoogte van natuurnieuwtjes, beheer, activiteiten en waarnemingen. Wil jij ook via je tablet, pc of smartphone van de natuur van Nijmegen tot aan Gennep genieten? Volg dan de pagina facebook.com/rijkvannijmegen.

Onder deze pagina Rijk van Nijmegen, vallen natuurgebieden zoals Heumensoord, Mookerheide en Sint-Jansberg. Deze gebieden zijn nagenoeg naadloos aan elkaar verbonden. Daarom presenteert Natuurmonumenten ze als een geheel.

Heumensoord
Heumensoord wordt sinds 2013 beheerd door Natuurmonumenten. Het 500 hectare grote natuurgebied is rijk aan vogels en paddenstoelen. Een groot deel van Heumensoord doet dienst als waterwingebied, door waterbedrijf Vitens. Ten slotte is het gebied bekend als tijdelijk kamp voor 6000 militairen die deelnemen aan de Vierdaagse
Meer info op: natuurmonumenten.nl/heumensoord

Mookerheide
De Mookerheide kent forse hoogteverschillen. Hierdoor heb je op sommige punten prachtige vergezichten over de Maas. In het gebied liggen twee oude schansen, verdedigingswerken uit de 17de eeuw. In de omgeving van Landgoed Jachtslot de Mookerheide kun je heerlijk vertoeven in het parkbos. Neem ook eens een kijkje bij de gerestaureerde kassen. Op de befaamde paarse heide grazen Schotse Hooglanders en kun je speuren naar de prachtige zandhagedis.
Meer info op: natuurmonumenten.nl/Mookerheide

Sint-Jansberg
Sint-Jansberg is een sprookjesachtig landgoed. Je vindt hier gevarieerde natuur én cultuur: beboste hellingen, moeras en akkers. Met wandelroutes door oude loof- en naaldbossen en langs beken en vijvers. Je kunt op de berg genieten van het uitzicht of een kijkje nemen bij de eeuwenoude watermolen.
Meer info op: natuurmonumenten.nl/sint-jansberg

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom deze drie gebieden. Like dan www.facebook.com/rijkvannijmegen. Onder de nieuwe likes verloot Natuurmonumenten een pakket wandelboekjes met cultuurhistorische wandelingen in de wijde omgeving van Nijmegen. 

comments powered by Disqus