Regiomagazine & informatiegids 2016

De regio Arnhem Nijmegen is een bijzondere regio. Met steden en gezellige dorpen, grote evenementen, leuke activiteiten en uitgestrekte natuur. In het magazine ontdek je al het moois dat deze regio te bieden heeft. Voor jong en oud, het hele jaar door. In de informatiegids vind je alles wat je nodig hebt voor een verblijf in onze regio!

In het hart van de regio liggen de steden Arnhem en Nijmegen. Twee steden met elk een eigen uitstraling en identiteit. Arnhem is groen en creatief en in Nijmegen geniet je van wellness en ontspanning. Wat de steden met elkaar gemeen hebben is een rijke geschiedenis. De tijd van Keizer Karel de Grote, of de Tweede Wereldoorlog. Die geschiedenis komt terug in verschillende musea, bezienswaardigheden en evenementen. Gebroeders van Limburg vieren in 2016 hun 600-jarige bestaan en in september vindt in Arnhem de jaarlijkse herdenking plaats van de Slag om Arnhem.

Naast historie vind je in Arnhem en Nijmegen kunst en cultuur, bruisende winkelgebieden, culinaire verrassingen, spraakmakend design en aansprekende architectuur. In en rondom de steden liggen groene bossen, glooiende heuvels en water in verschillende vormen, waar je eindeloos kunt recreëren. De kleinere gemeenten wisselen het landschap af. Het maakt de regio Arnhem Nijmegen een gebied waar weelderig groen, dorpse gezelligheid en stadse genoegens samenkomen. Sportievelingen komen in 2016 ook aan hun trekken. Tijdens het hemelvaartweekend trekt het wielerpeloton van de Giro d’Italia door de regio met start en finish in de steden Arnhem en Nijmegen. Juli staat in het teken van de 100ste Vierdaagse Nijmegen.

Regio Arnhem Nijmegen: heerlijk om te bezoeken en te ontdekken. Geniet!

   

Download het Regiomagazine 2016