Arnhem

Arnhem, als stad beroemd vanwege 'De slag om Arnhem', de Mode Biënnale en attracties als Burgers' Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum. Maar ook liefhebbers van winkelen of uitgaan komen in Arnhem aan hun trekken.

Welkom in Arnhem!

Het gezellige centrum van de hoofdstad van Gelderland ligt middenin een spectaculaire groene omgeving, met aan de ene kant de Veluwe en aan de andere kant het uiterwaardgebied. Absoluut niet te missen in Arnhem zijn het Nederlands Watermuseum, Museum Arnhem, Airborne Museum 'Hartenstein', Gelredome, het Kröller- Müller Museum op Het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Modekwartier Arnhem.

Video Arnhem

Handig om te weten

Onderstaand een aantal handige downloads en tips!

Tips in Arnhem

Binnenstad Arnhem

Gezellige drukte, maar ook rust en groen met sfeervolle terrasjes en lunchrooms. De binnenstad van Arnhem is contrastrijk, veelzijdig én creatief. Als beste binnenstad en beste evenementenstad biedt Arnhem een grote diversiteit aan evenementen gedurende het hele jaar. Kortom, Arnhem verrassend en veelzijdig.

Binnenstad Arnhem
Slag om Arnhem

De regio Arnhem Nijmegen speelde aan het einde van de Tweede Wereldoorlog een hoofdrol op het wereldtoneel. De Slag om Arnhem was de veldslag die van 17 tot 25 september 1944 in en rond Arnhem plaatsvond, als onderdeel van Operatie Market Garden.

Slag om Arnhem
UIT in Arnhem

Kunst en cultuur is in Arnhem rijk vertegenwoordigd. Het Gelders Orkest, Introdans, ArtEZ hogeschool voor de kunsten en ook evenementen als Mode Biënnale Arnhem, Sprookjesfestival en World Living Statues, allemaal vinden ze hun oorsprong in de Gelderse hoofdstad.

UIT in Arnhem
'Slag om Arnhem - 70 jaar Onvoltooid verleden' in de toren van de Eusebiuskerk in Arnhem

Het Airborne Museum presenteert 'Slag om Arnhem - 70 jaar Onvoltooid Verleden' in de Eusebiuskerk in Arnhem. Het biedt bezoekers aan de hand van ooggetuigenissen van de militaire strijd een intrigerend beeldverslag dat inzoomt op de gevolgen van de strijd voor de burgers van Arnhem en de wederopbouw van stad en kerk daarna.

Slag om Arnhem - 70 jaar Onvoltooid Verleden
China Light bij Burgers' Zoo

Bij Koninklijke Burgers' Zoo presenteren ze een 40 meter lange Chinese draak als "nieuw diersoort". Het Arnhems dierenpark organiseert van zaterdag 7 februari tot en met zondag 1 maart 2015 elke dag van 18.00 tot 21.00 uur ‘China Light in Burgers’ Zoo’.

China Light bij Burgers' Zoo
Rozet inspireert, Kunstenaars aan bod

Galerie Plaatsmaken en Rozet presenteren van 17 januari t/m 29 maart de tentoonstelling ‘Rozet inspireert, Kunstenaars aan bod’ en de première van veertien films over Gelderse kunstenaars. In Erfgoedcentrum Rozet worden de films in korte variant vertoond en zijn er kunstwerken te zien van kunstenaars uit de collectie van Museum Arnhem en Plaatsmaken.

Oogmerk
Kijkje achter de schermen bij Introdans

Op zaterdag 31 januari stelt Introdans de studio’s aan de Vijfzinnenstraat 82 in Arnhem open voor publiek. Geïnteresseerden krijgen tijdens de Open Dag een intiem kijkje achter de schermen van dit moderne dansgezelschap en kunnen beleven hoe een dag van een professionele danser eruit ziet.

Introdans
Beauty of the Beast in Museum Arnhem

Taxidermie, het opzetten van dode dieren, is hot. Maar wat gebeurt er als je taxidermie toepast in het hedendaagse sieraadontwerp? In de tentoonstelling Beauty of the Beast toont Museum Arnhem het werk van meer dan 15 internationale ontwerpers en kunstenaars, die een verbinding leggen tussen taxidermie, sieraden en beeldende kunst.

Beauty of the Beast
Topattracties Arnhem

De vele topattracties in en rondom Arnhem maken een bezoekje aan deze stad zeker de moeite waard. Denk aan Burgers' Zoo, het Nederlands Watermuseum, het Nederlands Openluchtmuseum of het Airborne Museum 'Hartenstein'. Ook Museum Arnhem en het Kröller-Müller Museum mogen niet ontbreken!

Topattracties Arnhem

Mobiele website

Wil je onderweg de informatie van deze website op je mobiele telefoon of smartphone zien?

Dat kan, surf dan met je mobiele telefoon naar

of scan onderstaande QR code met je telefoon!

qr-mobielewebsite.png

Twitter en Facebook

Volg de regio Arnhem Nijmegen op Twitter voor de leukste #uittips!

Of word fan van de regio Arnhem Nijmegen op Facebook. Fans van de regio Arnhem Nijmegen brengen we op de hoogte van leuke kortingsacties en tips voor een dagje uit of een vakantie in de regio Arnhem Nijmegen.

twitter-regioan.jpg

facebook-regioan.jpg

Meld je aan voor de nieuwsbrief en je krijgt aan het einde van iedere maand:
- de leukste tips voor een dagje uit in de regio Arnhem Nijmegen voor de komende maand
- informatie over interessante evenementen en toeristische tips
- kortingsacties van bijvoorbeeld hotels, restaurants of attractieparken
- gratis te downloaden producten zoals bijvoorbeeld een stadswandeling

Toeristische informatie Arnhem

Toeristische informatie over Arnhem?

Icon Twitter 2013 Volg ons op Twitter
Icon Facebook 2013 Volg ons op Facebook
PDFicon16.gif Bekijk de gratis downloads
Icon Youtube 2013 Bekijk onze video's op YouTube

bezoekdemobielewebsite.jpg

bekijkdeagenda.jpg

arnhem-logo-module.jpg

Hotels in Arnhem

Ben je op zoek naar een hotel in Arnhem? Bekijk hier een overzicht van de hotels in Arnhem en omgeving met bijbehorende hotelarrangementen die je kunt boeken!

Hotelsarnhem 240X100

VVV Magazine & Voordeelbonnenboekjes

Regiomagazine & Accommodatiegids 2015

Arnhem App

Arnhem-App-logo-(240x100).jpg

Download nu de Arnhem App. Boordevol informatie over winkels, restaurants, hotels, evenementen, routes en nog veel meer.

De Veluwe

veluwe-module-klein.jpg

Op de Veluwe kun je eindeloos genieten van de rust, de ruimte en de prachtige natuur.