Arnhem

Arnhem, als stad beroemd vanwege 'De slag om Arnhem', de Mode Biënnale en attracties als Burgers' Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum. Maar ook liefhebbers van winkelen of uitgaan komen in Arnhem aan hun trekken.

Welkom in Arnhem!

Het gezellige centrum van de hoofdstad van Gelderland ligt middenin een spectaculaire groene omgeving, met aan de ene kant de Veluwe en aan de andere kant het uiterwaardgebied. Absoluut niet te missen in Arnhem zijn het Nederlands Watermuseum, Museum Arnhem, Airborne Museum 'Hartenstein', Gelredome, het Kröller- Müller Museum op Het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Modekwartier Arnhem.

Video Arnhem


Handig om te weten

Onderstaand een aantal handige downloads en tips!

 

Tips in Arnhem

Topattracties Arnhem

De vele topattracties in en rondom Arnhem maken een bezoekje aan deze stad zeker de moeite waard. Denk aan Burgers' Zoo, het Nederlands Watermuseum, het Nederlands Openluchtmuseum of het Airborne Museum 'Hartenstein'. Ook Museum Arnhem en het Kröller-Müller Museum mogen niet ontbreken!

Topattracties Arnhem
Binnenstad Arnhem

Gezellige drukte, maar ook rust en groen met sfeervolle terrasjes en lunchrooms. De binnenstad van Arnhem is contrastrijk, veelzijdig én creatief. Als beste binnenstad en beste evenementenstad biedt Arnhem een grote diversiteit aan evenementen gedurende het hele jaar. Kortom, Arnhem verrassend en veelzijdig.

Binnenstad Arnhem
UIT in Arnhem

Kunst en cultuur is in Arnhem rijk vertegenwoordigd. Het Gelders Orkest, Introdans, ArtEZ hogeschool voor de kunsten en ook evenementen als Mode Biënnale Arnhem, Sprookjesfestival en World Living Statues, allemaal vinden ze hun oorsprong in de Gelderse hoofdstad.

UIT in Arnhem
Koningsnacht en Koningsdag in Arnhem

Dit jaar wordt het tijdens Koningsdag een spetterend muzikaal feest in de binnenstad van Arnhem. Arnhem is één van de grootste steden in Nederland waar Koningsdag zo uitbundig gevierd wordt. Het centrum van Arnhem biedt een uitgebreid programma, voor ieder wat wils. Jong en oud, rock, dance en Nederlandstalig.

Koningsdag in Arnhem
Het Nederlands Openluchtmuseum zit vol verhalen!

In het Nederlands Openluchtmuseum worden je zintuigen geprikkeld; geluiden, geuren, smaken en beelden nemen je mee naar vroeger. Beleef momenten van herkenning en verbazing. Stap letterlijk terug in de sfeer van toen en maak kennis met de Nederlanders en hun geschiedenis.

Nederlands Openluchtmuseum
Expositie 'Na de missie' in Museum Bronbeek

De expositie ‘Na de missie: de kunst van het verwerken’ toont ruim 60 tekeningen, schilderijen, beeldhouwwerken en installaties, gemaakt door veteranen naar aanleiding van hun ervaringen tijdens hun uitzendingen naar Nederlands-Indië en Korea t/m de missies naar Cambodja, Irak en Afghanistan.

'Na de missie'
Afrikaanse driedaagse in Burgers' Zoo

Kom in de meivakantie naar Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem. Burgers' Zoo is op 30 april, 1 en 2 mei helemaal wild van Afrika! Je kunt rondsnuffelen op de Afrikaanse markt en genieten van exotische hapjes en drankjes, terwijl je kijkt en luistert naar kleurrijke muziek, zang en dans.

Afrikaanse driedaagse

Mobiele website

Wil je onderweg de informatie van deze website op je mobiele telefoon of smartphone zien?

Dat kan, surf dan met je mobiele telefoon naar

of scan onderstaande QR code met je telefoon!

qr-mobielewebsite.png

Twitter en Facebook

Volg de regio Arnhem Nijmegen op Twitter voor de leukste #uittips!

Of word fan van de regio Arnhem Nijmegen op Facebook. Fans van de regio Arnhem Nijmegen brengen we op de hoogte van leuke kortingsacties en tips voor een dagje uit of een vakantie in de regio Arnhem Nijmegen.

twitter-regioan.jpg

facebook-regioan.jpg

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en je krijgt aan het einde van iedere maand:
- de leukste tips voor een dagje uit in de regio Arnhem Nijmegen voor de komende maand
- informatie over interessante evenementen en toeristische tips
- kortingsacties van bijvoorbeeld hotels, restaurants of attractieparken
- gratis te downloaden producten zoals bijvoorbeeld een stadswandeling

Toeristische informatie Arnhem

Toeristische informatie over Arnhem?

Icon Twitter 2013 Volg ons op Twitter
Icon Facebook 2013 Volg ons op Facebook
PDFicon16.gif Bekijk de gratis downloads
Icon Youtube 2013 Bekijk onze video's op YouTube

bezoekdemobielewebsite.jpg

bekijkdeagenda.jpg

arnhem-logo-module.jpg

Hotels in Arnhem

Ben je op zoek naar een hotel in Arnhem? Bekijk hier een overzicht van de hotels in Arnhem en omgeving met bijbehorende hotelarrangementen die je kunt boeken!

Hotelsarnhem 240X100

VVV Magazine

Vvv -mag -2014-homepage -vvv

  • Bekijk gratis het VVV Magazine van de regio Arnhem Nijmegen!

Acco -gids -2014-homepage -vvv

Arnhem App

Arnhem-App-logo-(240x100).jpg

Download nu de Arnhem App. Boordevol informatie over winkels, restaurants, hotels, evenementen, routes en nog veel meer.

De Veluwe

veluwe-module-klein.jpg

Op de Veluwe kun je eindeloos genieten van de rust, de ruimte en de prachtige natuur.