Arnhem

Arnhem, als stad beroemd vanwege 'De slag om Arnhem', de Mode Biënnale en attracties als Burgers' Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum. Maar ook liefhebbers van winkelen of uitgaan komen in Arnhem aan hun trekken.

Welkom in Arnhem!

Het gezellige centrum van de hoofdstad van Gelderland ligt middenin een spectaculaire groene omgeving, met aan de ene kant de Veluwe en aan de andere kant het uiterwaardgebied. Absoluut niet te missen in Arnhem zijn het Nederlands Watermuseum, Museum Arnhem, Airborne Museum 'Hartenstein', Gelredome, het Kröller- Müller Museum op Het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Modekwartier Arnhem.

Video Arnhem


Handig om te weten

Onderstaand een aantal handige downloads en tips!

 

Tips in Arnhem

Binnenstad Arnhem

Gezellige drukte, maar ook rust en groen met sfeervolle terrasjes en lunchrooms. De binnenstad van Arnhem is contrastrijk, veelzijdig én creatief. Als beste binnenstad en beste evenementenstad biedt Arnhem een grote diversiteit aan evenementen gedurende het hele jaar. Kortom, Arnhem verrassend en veelzijdig.

Binnenstad Arnhem
Slag om Arnhem

De regio Arnhem Nijmegen speelde aan het einde van de Tweede Wereldoorlog een hoofdrol op het wereldtoneel. De Slag om Arnhem was de veldslag die van 17 tot 25 september 1944 in en rond Arnhem plaatsvond, als onderdeel van Operatie Market Garden.

Slag om Arnhem
UIT in Arnhem

Kunst en cultuur is in Arnhem rijk vertegenwoordigd. Het Gelders Orkest, Introdans, ArtEZ hogeschool voor de kunsten en ook evenementen als Mode Biënnale Arnhem, Sprookjesfestival en World Living Statues, allemaal vinden ze hun oorsprong in de Gelderse hoofdstad.

UIT in Arnhem
Reis om de wereld in Burgers' Zoo

In Burgers' Zoo kun je als bezoeker een reis om de wereld maken. Burgers' Zoo bestaat namelijk uit zeven delen waarin je ecosystemen uit de gehele wereld aantreft. Je waant je in de jungle en maakt kennis met het leven in de woestijn. En dat allemaal in één dag!

Reis om de wereld
Week van de koloniale geschiedenis in Museum Bronbeek

De koloniale geschiedenis is een onderbelicht, maar wezenlijk onderdeel van onze vaderlandse geschiedenis. Daarom geeft Museum Bronbeek van 18 t/m 25 oktober extra aandacht aan Nederlands-Indië in de 'Week van de koloniale geschiedenis'.

Museum Bronbeek
Maand van de geschiedenis

Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Dit jaar met het thema Vriend & Vijand. Om de wereld van nu te begrijpen, duiken we in het verleden. Ga op ontdekking en laat je verrassen door festivals, lezingen, muziek, theater, filmavonden, kinderactiviteiten, proeverijen en meer.

Maand van de geschiedenis
Hotels Arnhem

Ben je op zoek naar een hotel in Arnhem? Hier vind je een overzicht van de hotels in Arnhem en omgeving met bijbehorende hotelarrangementen die je kunt boeken. Boek direct bij het hotel of zoek en vergelijk prijzen van diverse online aanbieders zoals Expedia, Hotels.nl en Booking.com.

Hotels Arnhem
Smokkelen in het Nederlands Openluchtmuseum

In het Nederlands Openluchtmuseum worden je zintuigen geprikkeld; geluiden, geuren, smaken en beelden nemen je mee naar vroeger. In de maand oktober, tijdens de maand van de geschiedenis, stap je in de schoenen van smokkelaars tijdens de Eerste Wereldoorlog. Onderweg kom je er achter wie je vrienden en vijanden zijn.

Smokkelen in het Openluchtmuseum
The Immortals bij Toneelgroep Oostpool

Dit najaar speelt Toneelgroep Oostpool 'The Immortals' in de Nederlandse theaters. Deze theatrale installatie is het vijfde deel in de serie Visual Statements van Bianca van der Schoot en Suzan Boogaerdt. The Immortals stelt vragen over wat de vergaande transparantie van onze tijd betekent voor ons gevoel van thuis zijn in de wereld.

'The Immortals'
Topattracties Arnhem

De vele topattracties in en rondom Arnhem maken een bezoekje aan deze stad zeker de moeite waard. Denk aan Burgers' Zoo, het Nederlands Watermuseum, het Nederlands Openluchtmuseum of het Airborne Museum 'Hartenstein'. Ook Museum Arnhem en het Kröller-Müller Museum mogen niet ontbreken!

Topattracties Arnhem
Sprookjesfestival

Van 18 t/m 26 oktober is het een beestenbende in Arnhem en omgeving. Uit alle hoeken en gaten komen sprookjesfiguren om het Sprookjesfestival te vieren. Voor groot, maar vooral voor klein is er van alles te beleven in de grootste sprookjesstad van Nederland, waar prinses Arnerijntje 9 dagen lang de baas is.

Sprookjesfestival

Mobiele website

Wil je onderweg de informatie van deze website op je mobiele telefoon of smartphone zien?

Dat kan, surf dan met je mobiele telefoon naar

of scan onderstaande QR code met je telefoon!

qr-mobielewebsite.png

Twitter en Facebook

Volg de regio Arnhem Nijmegen op Twitter voor de leukste #uittips!

Of word fan van de regio Arnhem Nijmegen op Facebook. Fans van de regio Arnhem Nijmegen brengen we op de hoogte van leuke kortingsacties en tips voor een dagje uit of een vakantie in de regio Arnhem Nijmegen.

twitter-regioan.jpg

facebook-regioan.jpg

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en je krijgt aan het einde van iedere maand:
- de leukste tips voor een dagje uit in de regio Arnhem Nijmegen voor de komende maand
- informatie over interessante evenementen en toeristische tips
- kortingsacties van bijvoorbeeld hotels, restaurants of attractieparken
- gratis te downloaden producten zoals bijvoorbeeld een stadswandeling

Toeristische informatie Arnhem

Toeristische informatie over Arnhem?

Icon Twitter 2013 Volg ons op Twitter
Icon Facebook 2013 Volg ons op Facebook
PDFicon16.gif Bekijk de gratis downloads
Icon Youtube 2013 Bekijk onze video's op YouTube

bezoekdemobielewebsite.jpg

bekijkdeagenda.jpg

arnhem-logo-module.jpg

Hotels in Arnhem

Ben je op zoek naar een hotel in Arnhem? Bekijk hier een overzicht van de hotels in Arnhem en omgeving met bijbehorende hotelarrangementen die je kunt boeken!

Hotelsarnhem 240X100

VVV Magazine & Voordeelbonnenboekjes

Acoo -+-gids

Voordeelbonnenboekjes -homepage -VVV

Arnhem App

Arnhem-App-logo-(240x100).jpg

Download nu de Arnhem App. Boordevol informatie over winkels, restaurants, hotels, evenementen, routes en nog veel meer.

De Veluwe

veluwe-module-klein.jpg

Op de Veluwe kun je eindeloos genieten van de rust, de ruimte en de prachtige natuur.