Arnhem

Arnhem, als stad beroemd vanwege 'De slag om Arnhem', de Mode Biënnale en attracties als Burgers' Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum. Maar ook liefhebbers van winkelen of uitgaan komen in Arnhem aan hun trekken.

Welkom in Arnhem!

Het gezellige centrum van de hoofdstad van Gelderland ligt middenin een spectaculaire groene omgeving, met aan de ene kant de Veluwe en aan de andere kant het uiterwaardgebied. Absoluut niet te missen in Arnhem zijn het Nederlands Watermuseum, Museum Arnhem, Airborne Museum 'Hartenstein', Gelredome, het Kröller- Müller Museum op Het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Modekwartier Arnhem.

Video Arnhem


Handig om te weten

Onderstaand een aantal handige downloads en tips!

 

Tips in Arnhem

Binnenstad Arnhem

Gezellige drukte, maar ook rust en groen met sfeervolle terrasjes en lunchrooms. De binnenstad van Arnhem is contrastrijk, veelzijdig én creatief. Als beste binnenstad en beste evenementenstad biedt Arnhem een grote diversiteit aan evenementen gedurende het hele jaar. Kortom, Arnhem verrassend en veelzijdig.

Binnenstad Arnhem
Slag om Arnhem

De regio Arnhem Nijmegen speelde aan het einde van de Tweede Wereldoorlog een hoofdrol op het wereldtoneel. De Slag om Arnhem was de veldslag die van 17 tot 25 september 1944 in en rond Arnhem plaatsvond, als onderdeel van Operatie Market Garden.

Slag om Arnhem
UIT in Arnhem

Kunst en cultuur is in Arnhem rijk vertegenwoordigd. Het Gelders Orkest, Introdans, ArtEZ hogeschool voor de kunsten en ook evenementen als Mode Biënnale Arnhem, Sprookjesfestival en World Living Statues, allemaal vinden ze hun oorsprong in de Gelderse hoofdstad.

UIT in Arnhem
Sinterklaas in Arnhem

Na de feestelijke intocht op zaterdag 15 november verhuist de Sint met al zijn Pieten voor het tiende jaar naar de Historische Kelders in Arnhem. Om dit te vieren nodigt de Sint kinderen uit om op 20 november mee te lopen tijdens een lampionnenoptocht door de binnenstad van Arnhem.

Sint in Arnhem
Winter Arnhem

Laat je verwarmen tijdens 'Winter Arnhem'. In de feestelijke wintertijd vinden er verschillende evenementen plaats in Arnhem. Weken vol winterpret, culinaire en culturele uitjes en uiteraard is de historische binnenstad het bezoeken meer dan waard. Het belooft een winter te worden om nooit meer te vergeten!

Winter Arnhem
Sinterklaasfeest in Van der Valk Hotel Arnhem!

Van der Valk Hotel Arnhem organiseert op zondag 30 november een grootse Sinterklaasbrunch. Sinterklaas komt, met een heleboel Pieten, tijdens de brunch cadeautjes uitdelen aan de kinderen en natuurlijk maken ze er een groot feest van! Jij komt toch ook?

Sinterklaasbrunch
Burgers' Zoo arrangement van Postillion Hotel Arnhem

Gezellig met het hele gezin een weekendje naar de Veluwe? Ga op ontdekkingsreis in Burgers' Zoo... en bij terugkomst in Postillion Hotel Arnhem wordt je verwelkomt met een 3-gangen keuzediner om het uitstapje compleet te maken. Na het diner blijf je heerlijk overnachten in een comfortabele hotelkamer.

Postillion Hotel Arnhem
Topattracties Arnhem

De vele topattracties in en rondom Arnhem maken een bezoekje aan deze stad zeker de moeite waard. Denk aan Burgers' Zoo, het Nederlands Watermuseum, het Nederlands Openluchtmuseum of het Airborne Museum 'Hartenstein'. Ook Museum Arnhem en het Kröller-Müller Museum mogen niet ontbreken!

Topattracties Arnhem
Airborne Memories in het Airborne Museum

Deze tentoonstelling vertelt het ingrijpende verhaal van vluchtelingen en hun belevenissen tijdens de evacuatie, hun terugkeer en de bevrijding elders in mei 1945. Hoe houden zij zich staande tijdens het maandenlange verblijf ver van huis? Wat treffen ze aan bij terugkeer? En hoe pakken ze het leven weer op?

'Van Huis en Haard'
Pannenkoeken eten in de regio Arnhem

De regio Arnhem is een prachtig gebied met een zeer bosrijke omgeving. De regio leent zich dan ook uitstekend voor prachtige fiets- en wandeltochten. En wat smaakt er, na een wandeling door de natuur, nu beter dan een overheerlijke pannenkoek!

Pannenkoeken eten
Pasar Malam in Koninklijke Burgers’ Zoo

In de kerstvakantie er even tussenuit naar Indonesië... wie wil dat nu niet? Dankzij de Pasar Malam is dit avontuur veel dichterbij dan je denkt! Koninklijke Burgers’ Zoo organiseert van 20 t/m 23, 27 t/m 30 december 2014 én 2 t/m 4 januari 2015 maar liefst elf sfeervolle avonden in de volledig overdekte Bush.

Pasar Malam
Geest van de plek in Museum Arnhem

Museum Arnhem zal deze herfst met vijf tentoonstellingen stilstaan bij de Slag om Arnhem die 70 jaar geleden plaatsvond. In Geest van de plek vormt de blik van de kunstenaar steeds het uitgangspunt. Hoe kunnen wij ons tragische gebeurtenissen blijven herinneren, die wij zelf niet hebben meegemaakt?

Geest van de plek
Winter in het Nederlands Openluchtmuseum

Beleef de winters uit onze geschiedenis in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem. Schaatsen en sleetje rijden, stamppot en stokvis. Laat je verwarmen door winterverhalen en deel jouw ervaringen. Zes weken lang – van 29 november 2014 t/m 11 januari 2015 – gaan we terug in de tijd.

Winter in het Openluchtmuseum

Mobiele website

Wil je onderweg de informatie van deze website op je mobiele telefoon of smartphone zien?

Dat kan, surf dan met je mobiele telefoon naar

of scan onderstaande QR code met je telefoon!

qr-mobielewebsite.png

Twitter en Facebook

Volg de regio Arnhem Nijmegen op Twitter voor de leukste #uittips!

Of word fan van de regio Arnhem Nijmegen op Facebook. Fans van de regio Arnhem Nijmegen brengen we op de hoogte van leuke kortingsacties en tips voor een dagje uit of een vakantie in de regio Arnhem Nijmegen.

twitter-regioan.jpg

facebook-regioan.jpg

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en je krijgt aan het einde van iedere maand:
- de leukste tips voor een dagje uit in de regio Arnhem Nijmegen voor de komende maand
- informatie over interessante evenementen en toeristische tips
- kortingsacties van bijvoorbeeld hotels, restaurants of attractieparken
- gratis te downloaden producten zoals bijvoorbeeld een stadswandeling

Toeristische informatie Arnhem

Toeristische informatie over Arnhem?

Icon Twitter 2013 Volg ons op Twitter
Icon Facebook 2013 Volg ons op Facebook
PDFicon16.gif Bekijk de gratis downloads
Icon Youtube 2013 Bekijk onze video's op YouTube

bezoekdemobielewebsite.jpg

bekijkdeagenda.jpg

arnhem-logo-module.jpg

Hotels in Arnhem

Ben je op zoek naar een hotel in Arnhem? Bekijk hier een overzicht van de hotels in Arnhem en omgeving met bijbehorende hotelarrangementen die je kunt boeken!

Hotelsarnhem 240X100

VVV Magazine & Voordeelbonnenboekjes

Acoo -+-gids

Voordeelbonnenboekjes -homepage -VVV

Arnhem App

Arnhem-App-logo-(240x100).jpg

Download nu de Arnhem App. Boordevol informatie over winkels, restaurants, hotels, evenementen, routes en nog veel meer.

De Veluwe

veluwe-module-klein.jpg

Op de Veluwe kun je eindeloos genieten van de rust, de ruimte en de prachtige natuur.