Arnhem

Arnhem, als stad beroemd vanwege 'De slag om Arnhem', het Fashion Festival Arnhem en attracties als Burgers' Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum. Maar ook liefhebbers van winkelen of uitgaan komen in Arnhem aan hun trekken.

Welkom in Arnhem!

Het gezellige centrum van de hoofdstad van Gelderland ligt middenin een spectaculaire groene omgeving, met aan de ene kant de Veluwe en aan de andere kant het uiterwaardgebied. Absoluut niet te missen in Arnhem zijn het Nederlands Watermuseum, Museum Arnhem, Airborne Museum 'Hartenstein', Gelredome, het Kröller- Müller museum op Het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Modekwartier Arnhem.

Video Arnhem

Handig om te weten

Onderstaand een aantal handige downloads en tips!

Tips in Arnhem

Binnenstad Arnhem

Gezellige drukte, maar ook rust en groen met sfeervolle terrasjes en lunchrooms. De binnenstad van Arnhem is contrastrijk, veelzijdig én creatief. Als beste binnenstad en beste evenementenstad biedt Arnhem een grote diversiteit aan evenementen gedurende het hele jaar. Kortom, Arnhem verrassend en veelzijdig.

Binnenstad Arnhem
Slag om Arnhem

De regio Arnhem Nijmegen speelde aan het einde van de Tweede Wereldoorlog een hoofdrol op het wereldtoneel. De Slag om Arnhem was de veldslag die van 17 tot 25 september 1944 in en rond Arnhem plaatsvond, als onderdeel van Operatie Market Garden.

Slag om Arnhem
Van Gogh 2015

Het jaar 2015 staat in het teken van Vincent van Gogh. Het is dan 125 jaar geleden dat de wereldberoemde kunstenaar overleed en hij wordt geëerd met spraakmakende tentoonstellingen en festiviteiten in Nederland, België en Frankrijk. Het 125ste sterfjaar van Vincent van Gogh wordt ook in Gelderland herdacht.

Van Gogh 2015
Het Nederlands Openluchtmuseum is vol verhalen

Het Openluchtmuseum is vol verhalen; over wonen en werken, leren en spelen, gebruiken en tradities. Vanaf 1 april stap je weer letterlijk in de sfeer van toen en maak je kennis met onze – en je eigen – geschiedenis. Doe ook mee aan een spannend smokkelspel, sluit je aan bij 'de Pungelaars', breng jenever, boter en zout naar de bestemming en verdien centen!

Nederlands Openluchtmuseum
Meet & Greet met Arnhem-veteranen in het Airborne Museum

Hoe heeft de Slag om Arnhem sporen achtergelaten in het leven van Airborne-veteranen? Op zondag 3 mei komen er 160 Britse veteranen in Londense taxi's naar het Airborne Museum. Bezoekers krijgen de unieke kans om kennis te maken met de veteranen die in september 1944 hier tijdens de Slag om Arnhem voor de vrijheid streden.

Meet & Greet
7 Geldersche Kasteelen vieren feest in 2015

Kastelen maken nieuwsgierig. Je wilt er omheen lopen én binnen kijken. Dat kan bij 7, voor publiek opengestelde kastelen in Gelderland. Ze zijn allemaal in bewoonde stijl ingericht... alsof de bewoners elk moment binnen kunnen lopen. In 2015 bestaat de Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen 75 jaar en viert dit met leuke activiteiten!

Jubileum Geldersche Kasteelen
Topattracties Arnhem

De vele topattracties in en rondom Arnhem maken een bezoekje aan deze stad zeker de moeite waard. Denk aan Burgers' Zoo, het Nederlands Watermuseum, het Nederlands Openluchtmuseum of het Airborne Museum 'Hartenstein'. Ook Museum Arnhem en het Kröller-Müller museum mogen niet ontbreken!

Topattracties Arnhem

Mobiele website

Wil je onderweg de informatie van deze website op je mobiele telefoon of smartphone zien?

Dat kan, surf dan met je mobiele telefoon naar

of scan onderstaande QR code met je telefoon!

qr-mobielewebsite.png

Twitter en Facebook

Volg de regio Arnhem Nijmegen op Twitter voor de leukste #uittips!

Of word fan van de regio Arnhem Nijmegen op Facebook. Fans van de regio Arnhem Nijmegen brengen we op de hoogte van leuke kortingsacties en tips voor een dagje uit of een vakantie in de regio Arnhem Nijmegen.

twitter-regioan.jpg

facebook-regioan.jpg

Meld je aan voor de nieuwsbrief en je krijgt aan het einde van iedere maand:
- de leukste tips voor een dagje uit in de regio Arnhem Nijmegen voor de komende maand
- informatie over interessante evenementen en toeristische tips
- kortingsacties van bijvoorbeeld hotels, restaurants of attractieparken
- gratis te downloaden producten zoals bijvoorbeeld een stadswandeling

Toeristische informatie Arnhem

Toeristische informatie over Arnhem?

Icon Twitter 2013 Volg ons op Twitter
Icon Facebook 2013 Volg ons op Facebook
PDFicon16.gif Bekijk de gratis downloads
Icon Youtube 2013 Bekijk onze video's op YouTube

bezoekdemobielewebsite.jpg

bekijkdeagenda.jpg

arnhem-logo-module.jpg

Hotels in Arnhem

Ben je op zoek naar een hotel in Arnhem? Bekijk hier een overzicht van de hotels in Arnhem en omgeving met bijbehorende hotelarrangementen die je kunt boeken!

Hotelsarnhem 240X100

VVV Magazine & Voordeelbonnenboekjes

Regiomagazine & Accommodatiegids 2015

Voordeelbonnen Arnhem Nijmegen

Arnhem App

Arnhem-App-logo-(240x100).jpg

Download nu de Arnhem App. Boordevol informatie over winkels, restaurants, hotels, evenementen, routes en nog veel meer.

De Veluwe

veluwe-module-klein.jpg

Op de Veluwe kun je eindeloos genieten van de rust, de ruimte en de prachtige natuur.