Arnhem

Arnhem, als stad beroemd vanwege 'De slag om Arnhem', het Fashion Festival Arnhem en attracties als Burgers' Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum. Maar ook liefhebbers van winkelen of uitgaan komen in Arnhem aan hun trekken.

Welkom in Arnhem!

Het gezellige centrum van de hoofdstad van Gelderland ligt middenin een spectaculaire groene omgeving, met aan de ene kant de Veluwe en aan de andere kant het uiterwaardgebied. Absoluut niet te missen in Arnhem zijn het Nederlands Watermuseum, Museum Arnhem, Airborne Museum 'Hartenstein', Gelredome, het Kröller- Müller museum op Het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Modekwartier Arnhem.

Video Arnhem


Handig om te weten

Onderstaand een aantal handige downloads en tips!

 

Tips in Arnhem

Binnenstad Arnhem

Gezellige drukte, maar ook rust en groen met sfeervolle terrasjes en lunchrooms. De binnenstad van Arnhem is contrastrijk, veelzijdig én creatief. Als beste binnenstad en beste evenementenstad biedt Arnhem een grote diversiteit aan evenementen gedurende het hele jaar. Kortom, Arnhem verrassend en veelzijdig.

Binnenstad Arnhem
Slag om Arnhem

De regio Arnhem Nijmegen speelde aan het einde van de Tweede Wereldoorlog een hoofdrol op het wereldtoneel. De Slag om Arnhem was de veldslag die van 17 tot 25 september 1944 in en rond Arnhem plaatsvond, als onderdeel van Operatie Market Garden.

Slag om Arnhem
Topattracties Arnhem

De vele topattracties in en rondom Arnhem maken een bezoekje aan deze stad zeker de moeite waard. Denk aan Burgers' Zoo, het Nederlands Watermuseum, het Nederlands Openluchtmuseum of het Airborne Museum 'Hartenstein'. Ook Museum Arnhem en het Kröller-Müller museum mogen niet ontbreken!

Topattracties Arnhem
Internationale Museumweek

Van zaterdag 18 april t/m vrijdag 24 april vindt de Nationale Museumweek plaats. Tijdens de Museumweek organiseren diverse musea speciale activiteiten, geven flinke kortingen op entreeprijzen en organiseren speciale rondleidingen rondom het thema ‘Doe een museum!’.

Museumweekend
Het Nederlands Openluchtmuseum is vol verhalen

Het Openluchtmuseum is vol verhalen; over wonen en werken, leren en spelen, gebruiken en tradities. Vanaf 1 april stap je weer letterlijk in de sfeer van toen en maak je kennis met onze – en je eigen – geschiedenis. Doe ook mee aan een spannend smokkelspel, sluit je aan bij 'de Pungelaars', breng jenever, boter en zout naar de bestemming en verdien centen!

Nederlands Openluchtmuseum
Kunst-Fiets-Route Arnhem

Fietsen door Arnhem en ook nog genieten van beeldende kunst; Twintig Arnhemse beeldende kunstinstellingen, waaronder Alicia Winters Galeria, Museum Arnhem, GBK en Plaatsmaken, openen op 18 en 19 april de deuren voor kunstliefhebbers die tijdens een mooie fietstocht willen genieten van kunst.

Kunst-Fiets-Route
7 Geldersche Kasteelen vieren feest in 2015

Kastelen maken nieuwsgierig. Je wilt er omheen lopen én binnen kijken. Dat kan bij 7, voor publiek opengestelde kastelen in Gelderland. Ze zijn allemaal in bewoonde stijl ingericht... alsof de bewoners elk moment binnen kunnen lopen. In 2015 bestaat de Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen 75 jaar en viert dit met leuke activiteiten!

Jubileum Geldersche Kasteelen
Arnhem kleurt groen tijdens het Ruimtekoers Festival!

Met innovatieve en creatieve initiatieven zet Ruimtekoers Festival, van 14 maart t/m 11 april,  leegstaand vastgoed in de Arnhemse binnenstad letterlijk in de spotlight! Beschikbare ruimte wordt uitgelicht met groene led-verlichting en projecties, hiermee laten ze zien welke ruimtes leeg en dus beschikbaar zijn!

Ruimtekoers

Mobiele website

Wil je onderweg de informatie van deze website op je mobiele telefoon of smartphone zien?

Dat kan, surf dan met je mobiele telefoon naar

of scan onderstaande QR code met je telefoon!

qr-mobielewebsite.png

Twitter en Facebook

Volg de regio Arnhem Nijmegen op Twitter voor de leukste #uittips!

Of word fan van de regio Arnhem Nijmegen op Facebook. Fans van de regio Arnhem Nijmegen brengen we op de hoogte van leuke kortingsacties en tips voor een dagje uit of een vakantie in de regio Arnhem Nijmegen.

twitter-regioan.jpg

facebook-regioan.jpg

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en je krijgt aan het einde van iedere maand:
- de leukste tips voor een dagje uit in de regio Arnhem Nijmegen voor de komende maand
- informatie over interessante evenementen en toeristische tips
- kortingsacties van bijvoorbeeld hotels, restaurants of attractieparken
- gratis te downloaden producten zoals bijvoorbeeld een stadswandeling

Toeristische informatie Arnhem

Toeristische informatie over Arnhem?

Icon Twitter 2013 Volg ons op Twitter
Icon Facebook 2013 Volg ons op Facebook
PDFicon16.gif Bekijk de gratis downloads
Icon Youtube 2013 Bekijk onze video's op YouTube

bezoekdemobielewebsite.jpg

bekijkdeagenda.jpg

arnhem-logo-module.jpg

Hotels in Arnhem

Ben je op zoek naar een hotel in Arnhem? Bekijk hier een overzicht van de hotels in Arnhem en omgeving met bijbehorende hotelarrangementen die je kunt boeken!

Hotelsarnhem 240X100

VVV Magazine & Voordeelbonnenboekjes

Regiomagazine & Accommodatiegids 2015

 Voordeelbonnen Arnhem Nijmegen

Arnhem App

Arnhem-App-logo-(240x100).jpg

Download nu de Arnhem App. Boordevol informatie over winkels, restaurants, hotels, evenementen, routes en nog veel meer.

De Veluwe

veluwe-module-klein.jpg

Op de Veluwe kun je eindeloos genieten van de rust, de ruimte en de prachtige natuur.