Arnhem

Arnhem, als stad beroemd vanwege 'De slag om Arnhem', het Fashion Festival Arnhem en attracties als Burgers' Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum. Maar ook liefhebbers van winkelen of uitgaan komen in Arnhem aan hun trekken.

Welkom in Arnhem!

Het gezellige centrum van de hoofdstad van Gelderland ligt middenin een spectaculaire groene omgeving, met aan de ene kant de Veluwe en aan de andere kant het uiterwaardgebied. Absoluut niet te missen in Arnhem zijn het Nederlands Watermuseum, Museum Arnhem, Airborne Museum 'Hartenstein', Gelredome, het Kröller- Müller Museum op Het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Modekwartier Arnhem.

Video Arnhem


Handig om te weten

Onderstaand een aantal handige downloads en tips!

 

Tips in Arnhem

Slag om Arnhem

De regio Arnhem Nijmegen speelde aan het einde van de Tweede Wereldoorlog een hoofdrol op het wereldtoneel. De Slag om Arnhem was de veldslag die van 17 tot 25 september 1944 in en rond Arnhem plaatsvond, als onderdeel van Operatie Market Garden.

Slag om Arnhem
UIT in Arnhem

Kunst en cultuur is in Arnhem rijk vertegenwoordigd. Het Gelders Orkest, Introdans, ArtEZ hogeschool voor de kunsten en ook evenementen als Mode Biënnale Arnhem, Sprookjesfestival en World Living Statues, allemaal vinden ze hun oorsprong in de Gelderse hoofdstad.

UIT in Arnhem
Binnenstad Arnhem

Gezellige drukte, maar ook rust en groen met sfeervolle terrasjes en lunchrooms. De binnenstad van Arnhem is contrastrijk, veelzijdig én creatief. Als beste binnenstad en beste evenementenstad biedt Arnhem een grote diversiteit aan evenementen gedurende het hele jaar. Kortom, Arnhem verrassend en veelzijdig.

Binnenstad Arnhem
Oorlogskinderen in het Airborne Museum

In de voorjaarsvakantie van 14 februari t/m 1 maart ontvangt elk tweede kind gratis entree! Maar er is meer te beleven; schuif aan bij de Kinderverhalenstoel in de Hall of Fame en maak kennis met War Child en kom meer te weten over de invloed van oorlog en vrede op het leven van kinderen.

Oorlogskinderen van toen en nu
China Light bij Burgers' Zoo

Bij Koninklijke Burgers' Zoo presenteren ze een 40 meter lange Chinese draak als "nieuw diersoort". Het Arnhems dierenpark organiseert van zaterdag 7 februari tot en met zondag 1 maart 2015 elke dag van 18.00 tot 21.00 uur ‘China Light in Burgers’ Zoo’.

China Light bij Burgers' Zoo
’Oorlog! Van Indië tot Indonesië 1945/1950’

De expositie ‘Oorlog! Van Indië tot Indonesië 1945/1950’ in Museum Bronbeek zet 70 jaar na dato de dekolonisatieperiode in een historisch en internationaal perspectief. De expositie geeft je een beeld van de periode, waarin op gewelddadige wijze een eind kwam aan de Nederlandse koloniale overheersing van Nederlands-Indië.

Oorlog!
Op ontdekking met Flip de Beer in het Nederlands Watermuseum!

Tijdens de voorjaarsvakantie heeft het Nederlands Openluchtmuseum allerlei leuke activiteiten voor je in petto! Flip de Beer logeert in het museum en heeft allerlei geheimen over water ontdekt. Wil jij deze geheimen ook ontdekken? Trek een labjas aan en kom naar het Waterlab!

Meivakantie Watermuseum
Topattracties Arnhem

De vele topattracties in en rondom Arnhem maken een bezoekje aan deze stad zeker de moeite waard. Denk aan Burgers' Zoo, het Nederlands Watermuseum, het Nederlands Openluchtmuseum of het Airborne Museum 'Hartenstein'. Ook Museum Arnhem en het Kröller-Müller Museum mogen niet ontbreken!

Topattracties Arnhem

Mobiele website

Wil je onderweg de informatie van deze website op je mobiele telefoon of smartphone zien?

Dat kan, surf dan met je mobiele telefoon naar

of scan onderstaande QR code met je telefoon!

qr-mobielewebsite.png

Twitter en Facebook

Volg de regio Arnhem Nijmegen op Twitter voor de leukste #uittips!

Of word fan van de regio Arnhem Nijmegen op Facebook. Fans van de regio Arnhem Nijmegen brengen we op de hoogte van leuke kortingsacties en tips voor een dagje uit of een vakantie in de regio Arnhem Nijmegen.

twitter-regioan.jpg

facebook-regioan.jpg

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en je krijgt aan het einde van iedere maand:
- de leukste tips voor een dagje uit in de regio Arnhem Nijmegen voor de komende maand
- informatie over interessante evenementen en toeristische tips
- kortingsacties van bijvoorbeeld hotels, restaurants of attractieparken
- gratis te downloaden producten zoals bijvoorbeeld een stadswandeling

Toeristische informatie Arnhem

Toeristische informatie over Arnhem?

Icon Twitter 2013 Volg ons op Twitter
Icon Facebook 2013 Volg ons op Facebook
PDFicon16.gif Bekijk de gratis downloads
Icon Youtube 2013 Bekijk onze video's op YouTube

bezoekdemobielewebsite.jpg

bekijkdeagenda.jpg

arnhem-logo-module.jpg

Hotels in Arnhem

Ben je op zoek naar een hotel in Arnhem? Bekijk hier een overzicht van de hotels in Arnhem en omgeving met bijbehorende hotelarrangementen die je kunt boeken!

Hotelsarnhem 240X100

VVV Magazine & Voordeelbonnenboekjes

Regiomagazine & Accommodatiegids 2015

 Voordeelbonnen Arnhem Nijmegen

Arnhem App

Arnhem-App-logo-(240x100).jpg

Download nu de Arnhem App. Boordevol informatie over winkels, restaurants, hotels, evenementen, routes en nog veel meer.

De Veluwe

veluwe-module-klein.jpg

Op de Veluwe kun je eindeloos genieten van de rust, de ruimte en de prachtige natuur.