Arnhem

Arnhem, als stad beroemd vanwege 'De slag om Arnhem', de Mode Biënnale en attracties als Burgers' Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum. Maar ook liefhebbers van winkelen of uitgaan komen in Arnhem aan hun trekken.

Welkom in Arnhem!

Het gezellige centrum van de hoofdstad van Gelderland ligt middenin een spectaculaire groene omgeving, met aan de ene kant de Veluwe en aan de andere kant het uiterwaardgebied. Absoluut niet te missen in Arnhem zijn het Nederlands Watermuseum, Museum Arnhem, Airborne Museum 'Hartenstein', Gelredome, het Kröller- Müller Museum op Het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Modekwartier Arnhem.

Video Arnhem


Handig om te weten

Onderstaand een aantal handige downloads en tips!

 

Tips in Arnhem

UIT in Arnhem

Kunst en cultuur is in Arnhem rijk vertegenwoordigd. Het Gelders Orkest, Introdans, ArtEZ hogeschool voor de kunsten en ook evenementen als Mode Biënnale Arnhem, Sprookjesfestival en World Living Statues, allemaal vinden ze hun oorsprong in de Gelderse hoofdstad.

UIT in Arnhem
Operation Market Garden 70 jaar in Arnhem

Op 17 september 2014 is het 70 jaar geleden dat Operation Market Garden begon. We herdenken dit én vieren de vrijheid met o.a. kransleggingen, herdenkingsritten met historische voertuigen, tentoonstellingen, muziekfestivals en street-painting door kunstenaars.

Operation Market Garden 70 jaar
Slag om Arnhem

De regio Arnhem Nijmegen speelde aan het einde van de Tweede Wereldoorlog een hoofdrol op het wereldtoneel. Om Nederland te bevrijden startten de geallieerden in september 1944 Operatie Market Garden. De Slag om Arnhem was de veldslag die van 17 tot 25 september 1944 in en rond Arnhem plaatsvond, als onderdeel van Operatie Market Garden

Slag om Arnhem
Binnenstad Arnhem

Gezellige drukte, maar ook rust en groen met sfeervolle terrasjes en lunchrooms. De binnenstad van Arnhem is contrastrijk, veelzijdig én creatief. Als beste binnenstad en beste evenementenstad biedt Arnhem een grote diversiteit aan evenementen gedurende het hele jaar. Kortom, Arnhem verrassend en veelzijdig.

Binnenstad Arnhem
Rabo Bridge to Bridge

Op zondag 14 september klinkt het startschot voor de Rabo Bridge to Bridge. Het schitterende parcours voert over twee historische bruggen: de John Frostbrug en de Nelson Mandelabrug. Iedereen is welkom bij hét hardloop- en wandelevenement van Arnhem. Van jong tot oud en van beginner tot topper!

Rabo Bridge to Bridge
Geest van de plek in Museum Arnhem

Museum Arnhem zal deze herfst met vijf tentoonstellingen stilstaan bij de Slag om Arnhem die 70 jaar geleden plaatsvond. In Geest van de plek vormt de blik van de kunstenaar steeds het uitgangspunt. Hoe kunnen wij ons tragische gebeurtenissen blijven herinneren, die wij zelf niet hebben meegemaakt?

Geest van de plek
Airborne Wandeltocht

Op zaterdag 6 september vindt de Airborne Wandeltocht plaats, deze herdenkingstocht in het kader van de Slag om Arnhem 1944 is uitgegroeid tot het grootste ééndaagse wandelevenement ter wereld. Je wandelt samen met militairen, politiekorpsen en individuele deelnemers uit 17 verschillende landen!

Airborne Wandeltocht
World Living Statues festival 10 jaar!

‘Celebration’ is het thema van de 10e editie van het World Living Statues festival. Voor de eerste keer zal in Ede op zaterdag 27 september ‘Statues by night’ plaatsvinden. Het wereldkampioenschap wordt in Arnhem gevierd op zondag 28 september, met ruim 250 professionals, amateurs en kids.

World Living Statues festival 10 jaar
Topattracties Arnhem

De vele topattracties in en rondom Arnhem maken een bezoekje aan deze stad zeker de moeite waard. Denk aan Burgers' Zoo, het Nederlands Watermuseum, het Nederlands Openluchtmuseum of het Airborne Museum 'Hartenstein'. Ook Museum Arnhem en het Kröller-Müller Museum mogen niet ontbreken!

Topattracties Arnhem
'Layered Liberty' in Café Brasserie Dudok

Van 1 augustus tot en met 20 september is in Café Brasserie Dudok Arnhem de tentoonstelling Layered Liberty te zien. Deze expositie bestaat uit veertien grote, op linnen geprinte fotowerken. De fotowerken zijn vervaardigd door cursisten fotografie van Kunstbedrijf Arnhem.

Layered Liberty
Hotels Arnhem

Ben je op zoek naar een hotel in Arnhem? Hier vind je een overzicht van de hotels in Arnhem en omgeving met bijbehorende hotelarrangementen die je kunt boeken. Boek direct bij het hotel of zoek en vergelijk prijzen van diverse online aanbieders zoals Expedia, Hotels.nl en Booking.com.

Hotels Arnhem
Beleef Landleven in het Nederlands Openluchtmuseum

Het evenement Beleef Landleven, van 5 t/m 7 september in het Nederlands Openluchtmuseum, is het ware dagje uit voor iedereen die van het buitenleven houdt. In het museum zijn talloze activiteiten voor jong en oud.

 

Beleef Landleven

Mobiele website

Wil je onderweg de informatie van deze website op je mobiele telefoon of smartphone zien?

Dat kan, surf dan met je mobiele telefoon naar

of scan onderstaande QR code met je telefoon!

qr-mobielewebsite.png

Twitter en Facebook

Volg de regio Arnhem Nijmegen op Twitter voor de leukste #uittips!

Of word fan van de regio Arnhem Nijmegen op Facebook. Fans van de regio Arnhem Nijmegen brengen we op de hoogte van leuke kortingsacties en tips voor een dagje uit of een vakantie in de regio Arnhem Nijmegen.

twitter-regioan.jpg

facebook-regioan.jpg

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en je krijgt aan het einde van iedere maand:
- de leukste tips voor een dagje uit in de regio Arnhem Nijmegen voor de komende maand
- informatie over interessante evenementen en toeristische tips
- kortingsacties van bijvoorbeeld hotels, restaurants of attractieparken
- gratis te downloaden producten zoals bijvoorbeeld een stadswandeling

Toeristische informatie Arnhem

Toeristische informatie over Arnhem?

Icon Twitter 2013 Volg ons op Twitter
Icon Facebook 2013 Volg ons op Facebook
PDFicon16.gif Bekijk de gratis downloads
Icon Youtube 2013 Bekijk onze video's op YouTube

bezoekdemobielewebsite.jpg

bekijkdeagenda.jpg

arnhem-logo-module.jpg

Hotels in Arnhem

Ben je op zoek naar een hotel in Arnhem? Bekijk hier een overzicht van de hotels in Arnhem en omgeving met bijbehorende hotelarrangementen die je kunt boeken!

Hotelsarnhem 240X100

VVV Magazine & Voordeelbonnenboekjes

Acoo -+-gids

Voordeelbonnenboekjes -homepage -VVV

Arnhem App

Arnhem-App-logo-(240x100).jpg

Download nu de Arnhem App. Boordevol informatie over winkels, restaurants, hotels, evenementen, routes en nog veel meer.

De Veluwe

veluwe-module-klein.jpg

Op de Veluwe kun je eindeloos genieten van de rust, de ruimte en de prachtige natuur.