Arnhem

Arnhem, als stad beroemd vanwege 'De slag om Arnhem', de Mode Biënnale en attracties als Burgers' Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum. Maar ook liefhebbers van winkelen of uitgaan komen in Arnhem aan hun trekken.

Welkom in Arnhem!

Het gezellige centrum van de hoofdstad van Gelderland ligt middenin een spectaculaire groene omgeving, met aan de ene kant de Veluwe en aan de andere kant het uiterwaardgebied. Absoluut niet te missen in Arnhem zijn het Nederlands Watermuseum, Museum Arnhem, Airborne Museum 'Hartenstein', Gelredome, het Kröller- Müller Museum op Het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Modekwartier Arnhem.

Video Arnhem


Handig om te weten

Onderstaand een aantal handige downloads en tips!

 

Tips in Arnhem

Binnenstad Arnhem

Gezellige drukte, maar ook rust en groen met sfeervolle terrasjes en lunchrooms. De binnenstad van Arnhem is contrastrijk, veelzijdig én creatief. Als beste binnenstad en beste evenementenstad biedt Arnhem een grote diversiteit aan evenementen gedurende het hele jaar. Kortom, Arnhem verrassend en veelzijdig.

Binnenstad Arnhem
Slag om Arnhem

De regio Arnhem Nijmegen speelde aan het einde van de Tweede Wereldoorlog een hoofdrol op het wereldtoneel. Om Nederland te bevrijden startten de geallieerden in september 1944 Operatie Market Garden. De Slag om Arnhem was de veldslag die van 17 tot 25 september 1944 in en rond Arnhem plaatsvond, als onderdeel van Operatie Market Garden

Slag om Arnhem
UIT in Arnhem

Kunst en cultuur is in Arnhem rijk vertegenwoordigd. Het Gelders Orkest, Introdans, ArtEZ hogeschool voor de kunsten en ook evenementen als Mode Biënnale Arnhem, Sprookjesfestival en World Living Statues, allemaal vinden ze hun oorsprong in de Gelderse hoofdstad.

UIT in Arnhem
Topattracties Arnhem

De vele topattracties in en rondom Arnhem maken een bezoekje aan deze stad zeker de moeite waard. Denk aan Burgers' Zoo, het Nederlands Watermuseum, het Nederlands Openluchtmuseum of het Airborne Museum 'Hartenstein'. Ook Museum Arnhem en het Kröller-Müller Museum mogen niet ontbreken!

Topattracties Arnhem
UITboulevard Arnhem

Op zaterdag 30 en zondag 31 augustus wordt het culturele seizoen groots geopend met de UITboulevard. Het gebied rondom Musis Sacrum, wordt omgetoverd tot één groot cultureel festivalterrein. Met o.a. Kensington, Jett Rebel, Het Gelders Orkest met Wende en nog veel meer!

Arnhem UITboulevard
Schilderijen in het landschap

Eén tentoonstelling, vier verschillende belevenissen: ‘De hemel zo wijd’ is niet alleen een kunstexpositie, maar tegelijkertijd ook een reis door de tijd, actieve trip en een blik over de grens. De fietsroute art&cycle is ontwikkeld naar aanleiding van de tentoonstelling die te zien is van 18 mei t/m 24 augustus in Museum Schloss Moyland.

Schilderijen in het landschap
Smaakvol Gelderland

Na het succes van voorgaande jaren kun je van 28 t/m 31 augustus weer genieten van het zomerse, smaakvolle evenement 'Smaakvol Gelderland'. Gedurende deze dagen zullen verschillende horeca-ondernemers er alles aan doen om je smaakpapillen te verwennen en te verrassen.

Smaakvol Gelderland
Expositie 'Na de missie' in Museum Bronbeek

De expositie ‘Na de missie: de kunst van het verwerken’ toont ruim 60 tekeningen, schilderijen, beeldhouwwerken en installaties, gemaakt door veteranen naar aanleiding van hun ervaringen tijdens hun uitzendingen naar Nederlands-Indië en Korea t/m de missies naar Cambodja, Irak en Afghanistan.

'Na de missie'
Gelderland: de mooiste waterkant van Nederland

Struinen in de uiterwaarden, fietsen langs dijkjes, varen op het water: de prachtige Gelderse rivieren brengen je langs pittoreske plaatsjes, kastelen, musea en de leukste terrassen. Met de (fiets)pendelboot die van 15 juli tot en met 28 augustus op dinsdag en donderdag over de Waal, de Rijn en de IJssel vaart, kun je natuur, cultuur en stadsbezoek eindeloos combineren!

Rivieren
Het Nederlands Openluchtmuseum zit vol verhalen!

In het Nederlands Openluchtmuseum worden je zintuigen geprikkeld; geluiden, geuren, smaken en beelden nemen je mee naar vroeger. Beleef momenten van herkenning en verbazing. Stap letterlijk terug in de sfeer van toen en maak kennis met de Nederlanders en hun geschiedenis.

Nederlands Openluchtmuseum
Spannende Zoomeravonden in Burgers' Zoo

Burgers’ Zoo organiseert alle zaterdagen in augustus Zoomeravonden, het park is dan geopend tot 21.00 uur. Activiteiten en rondleidingen met het thema ‘binnenstebuiten’ nemen jong en oud mee op een spannende reis door het dierenrijk. Kom genieten van de ontspannen zomerse avondsfeer in het Arnhemse dierenpark!

Zoomeravonden
Operation Market Garden 70 jaar

Op 17 september 2014 is het 70 jaar geleden dat Operation Market Garden begon. We herdenken dit én vieren de vrijheid met o.a. kransleggingen, herdenkingsritten met historische voertuigen, tentoonstellingen, muziekfestivals en street-painting door kunstenaars.

Operation Market Garden 70 jaar
Hotels Arnhem

Ben je op zoek naar een hotel in Arnhem? Hier vind je een overzicht van de hotels in Arnhem en omgeving met bijbehorende hotelarrangementen die je kunt boeken. Boek direct bij het hotel of zoek en vergelijk prijzen van diverse online aanbieders zoals Expedia, Hotels.nl en Booking.com.

Hotels Arnhem
NJO Muziekzomer

De NJO Muziekzomer, hét klassieke evenement van Gelderland, gaat op 1 augustus van start. Met meer dan 75 concerten en evenementen staat de NJO Muziekzomer ook dit jaar weer garant voor een aangename overdosis klassieke muziek. Jonge musici geven concerten op de mooiste locaties van de provincie Gelderland.

NJO Muziekzomer
Tentoonstelling 'Draadkracht' in Museum Arnhem

In Museum Arnhem is de zinderende tentoonstelling Draadkracht te bezichtigen. De tentoonstelling bevat installaties, videowerken, wand- en ruimtelijke objecten van meer dan 20 internationale kunstenaars en vormgevers en er worden o.a. performances, lezingen en workshops georganiseerd.

Draadkracht in Museum Arnhem
Sonsbeekfestival

In de zomermaanden kun je in Park Sonsbeek verschillende evenementen bezoeken zoals Vlotconcerten, Park Open, Klassiek bij de Watertoren, Dansen in de Steile Tuin en de Sonsbeek Theater Avenue. Kortom een zomer vol verrassende theater- en muziekvoorstellingen!

Sonsbeekfestival
SonsbeekTheaterAvenue

Van donderdag 7 t/m zondag 10 augustus is het genieten geblazen in Sonsbeek Park bij de leukste ‘Theaterkermis van het oosten’. Tientallen voorstellingen voor groot en klein, lekker eten, drinken, dansen, kijken, luisteren en loungen!

SonsbeekTheaterAvenue

Mobiele website

Wil je onderweg de informatie van deze website op je mobiele telefoon of smartphone zien?

Dat kan, surf dan met je mobiele telefoon naar

of scan onderstaande QR code met je telefoon!

qr-mobielewebsite.png

Twitter en Facebook

Volg de regio Arnhem Nijmegen op Twitter voor de leukste #uittips!

Of word fan van de regio Arnhem Nijmegen op Facebook. Fans van de regio Arnhem Nijmegen brengen we op de hoogte van leuke kortingsacties en tips voor een dagje uit of een vakantie in de regio Arnhem Nijmegen.

twitter-regioan.jpg

facebook-regioan.jpg

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en je krijgt aan het einde van iedere maand:
- de leukste tips voor een dagje uit in de regio Arnhem Nijmegen voor de komende maand
- informatie over interessante evenementen en toeristische tips
- kortingsacties van bijvoorbeeld hotels, restaurants of attractieparken
- gratis te downloaden producten zoals bijvoorbeeld een stadswandeling

Toeristische informatie Arnhem

Toeristische informatie over Arnhem?

Icon Twitter 2013 Volg ons op Twitter
Icon Facebook 2013 Volg ons op Facebook
PDFicon16.gif Bekijk de gratis downloads
Icon Youtube 2013 Bekijk onze video's op YouTube

bezoekdemobielewebsite.jpg

bekijkdeagenda.jpg

arnhem-logo-module.jpg

Hotels in Arnhem

Ben je op zoek naar een hotel in Arnhem? Bekijk hier een overzicht van de hotels in Arnhem en omgeving met bijbehorende hotelarrangementen die je kunt boeken!

Hotelsarnhem 240X100

VVV Magazine & Voordeelbonnenboekjes

Acoo -+-gids

Voordeelbonnenboekjes -homepage -VVV

Arnhem App

Arnhem-App-logo-(240x100).jpg

Download nu de Arnhem App. Boordevol informatie over winkels, restaurants, hotels, evenementen, routes en nog veel meer.

De Veluwe

veluwe-module-klein.jpg

Op de Veluwe kun je eindeloos genieten van de rust, de ruimte en de prachtige natuur.