Tekst

De bruisende Betuwe

Kom Happen en Trappen in de Betuwe! Het is dé ideale combinatie van culinair genieten en sportief bezig zijn. Geniet van vele kilometers fietsplezier tussen de Nederrijn, de Waal en de Linge.

De Betuwe kent prachtige landschappen waar de vele fruitgaarden voor een kleurrijke traktatie zorgen. Peren, appels en kersen wisselen elkaar af. In het voorjaar viert de bloesem hoogtij, in het najaar zijn de boomgaarden gevuld met ‘plukkers’. Saillant detail: de bekende Elstar-appel is uit deze streek afkomstig. ‘Elstar’ is dan ook een combinatie van Gelderse dorp ‘Elst’ en ‘Arie Schaap’, de man die de appel op de kaart zette.

Happen en Trappen
Happen en Trappen is dé ideale combinatie van sportief bezig zijn en culinair genieten. Met veel zorg en expertise zijn mooie fietsroutes ontwikkeld, waarbij per route vijf restaurants zich gastvrij aan jou presenteren. Je bent de hele dag aan het genieten van de mooie natuur en heerlijke gerechten bij de verschillende ondernemingen.

Tijdens 'De Bruisende Betuwe' start je met koffie en gebak bij Restaurant ODE/Linge Hotel Elst, precies tussen Nijmegen en Arnhem in. Je maakt een tussenstop in Lent, net buiten Nijmegen bij Dinercafé Altijd Lente. Uitgerust fiets je vervolgens door de uiterwaarden van de Waal richting Slijk-Ewijk waar je bij de Pannenkoekenbakker kan genieten van een heerlijk soepje. Op weg naar Oosterhout blijven kassen en boomkwekerijen het zicht bepalen. Na een welverdiende pauze bij Mona’s eet- en drinkfestijn, waarbij het hoofdgerecht wordt geserveerd, toont ook de Linge haar fraaie gezicht. Op weg naar het dessert bij Golfbaan Landgoed Welderen steken we de Linge over; daarna ga je terug naar het startpunt.

Meer informatie over De bruisende Betuwe

Media

Fietsroutes door de Betuwe