Fort vol verhalen

Trotseer de elementen bij Fort Pannerden

Fort Pannerden zit boordevol verhalen, over de Eerste Wereldoorlog, toen er wel 300 soldaten waren gelegerd om over de neutraliteit van Nederland te waken. Maar ook over de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog, toen hier Russische vliegtuigen moesten worden gespot. Al die verhalen kunnen jong en oud met de nieuwe Beleefprogramma’s ontdekken – actief of heel relaxed. Je komt van alles te weten over de functie van het fort, het spartaanse soldatenleven en het rivierlandschap om het fort heen. Dag in dag uit spelen de elementen in op het fort en andersom.

Fort Pannerden
Het ligt verborgen onder een dak van aarde, telt vijf verdiepingen en ligt strategisch op de splitsing van de Waal en het Pannerdensch Kanaal. Fort Pannerden, meest oostelijk gelegen fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, ligt uitermate strategisch. Het waakte erover dat het water van de Rijn onbelemmerd naar de Linie kon stromen, via het Pannerdensch Kanaal. Daarom wordt het fort ook wel de kraan van de Nieuwe Hollandse Waterlinie genoemd, een cruciale functie!

Media

Real live game: Elements

Media

Real live game: Elements - Red het fort

Een ‘real-life game’ in de duistere gangen van het enorme Fort Pannerden. Met een kist vol raadselachtige instrumenten duik je in een onbekende wereld. Al snel kom je erachter dat een geheimzinnig probleem ons land bedreigt. Elements is een ervaring, een nieuw en uniek spel. Met een team van vrienden of collega’s ga je samen het avontuur aan. Je start in een mysterieuze kamer met maar één uitgang. Je team krijgt een spannende kist mee en gaan door de gangen van het fort op zoek naar verborgen aanwijzingen en het oplossen van raadsels. Wat is er aan de hand? Wat heeft dit te maken met het fort en de verdwenen wachters? En welke rol spelen de elementen? Alleen iemand met stalen zenuwen en een scherpzinnige blik kan het raadsel ontrafelen en zo het tij keren. Al snel zullen jullie merken dat je heel andere beslissingen neemt als je onder druk staat… Zenuwslopend spannend. Durf jij de elementen te trotseren?

Escape Room

Voor avonturiers van 12 tot 80

Een Escape Room is een kamer waar je al puzzelend uit moet ontsnappen. Bij Elements zijn de deuren open, kom je door ruim 40 kamers en ga je al speurend op jacht naar de oplossing. Elements is voor avonturiers van 12 jaar tot 80 jaar en kan in groepen van minimaal 3 tot 8 personen gespeeld worden. Afhankelijk van de slimheid en vaardigheden van de deelnemers duurt de tocht ca. 2 uur. Elements kan gespeeld worden tijdens de openingsuren van het fort, op woensdag, zaterdag en zondag (in de vakantiemaanden juli en augustus ook op dinsdag, donderdag en vrijdag), tussen 11.00 en 17.00 uur.

Voor het game Elements geldt een toeslag van € 8,00 bovenop de entreeprijs van € 12,00 van Fort Pannerden. De game is beschikbaar als groepsarrangement en een uniek uitje voor een vriendengroep, vrijgezellenfeest, bedrijfs- of familieuitje.

Tip: In het fort is het altijd ‘cool’, draag daarom warme kleding.

Meer informatie over Fort Pannerden

Media