• Ontdek Afrika dicht bij huis!

    Ontdek Afrika dicht bij huis!
Groesbeek is Genieten

Groesbeek is Genieten

De Romeinen hebben in hun tijd Groesbeek al ontdekt als ‘the place to be’, waar het heerlijk vertoeven en genieten is. Toen al oefende het glooiende stuwlandschap met zijn wildrijke wouden grote aantrekkingskracht uit. Zo’n 2000 jaar later, waarin hard werkende bewoners eeuwenlang het ruige landschap cultiveerden, doet het dat nog steeds.

Buurdorpen
Pal aan de Duitse grens liggen het veelzijdige Groesbeek en zijn pittoreske buurdorpen Breedeweg, Horst, Berg en Dal en Heilig Landstichting. In een prachtig heuvellandschap, lommerrijke bossen, uitgestrekte velden en groene weiden. Voor een alsmaar toenemend aantal levensgenieters uit binnen- en buitenland biedt het Groesbeekse land bij uitstek de natuurlijke omgeving en de rust die zij zoeken.

Groesbeek Museumlandschap
Ligging en landschap maken dat Groesbeek en omgeving gemaakt lijkt voor wandelaars en fietsers. Naast een gezellig winkelcentrum in Groesbeek dorp, herbergt de gemeente tal van bezienswaardigheden. Daartoe behoren de drie landelijk zeer bekende musea van Groesbeek Museumlandschap. Maak kennis met de  Afrikaanse kunst en culturen in het Afrika Museum, wandel door de kleurrijke wereld van het jodendom, het christendom en de islam inMuseumpark Orientalis en beleef de vrijheid in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945.

Nog meer om van te genieten
Groesbeek biedt ook een gevarieerd palet aan vertier zoals Amusementspark Tivoli en het overdekte Zwembad De Lubert. Met de prachtig aangelegde Golfbaan Het Rijk van Nijmegen heeft Groesbeek met 45 holes één van de hoogst gewaardeerde golfbanen van Nederland.
De Grenzland-Draisine die op de stilgelegde treinlijn tussen Groesbeek, Kranenburg en Kleef ligt biedt een net iets andere fietservaring die jong en oud veel plezier bezorgt. Omdat sturen niet nodig is kun je ongehinderd genieten van het Nederrijn Landschap.