Groesbeek is Wijn

Groesbeek is Wijn

Wijnliefhebbers hoe­ven sinds enkele jaren niet meer naar Frankrijk of de Eifel als ze langs druiven­ranken willen fietsen of wandelen. Door de heuvels en speciale grondsoort is de omgeving van Groesbeek uitermate geschikt voor wijnbouw. Groesbeek heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een kleinschalig wijngebied en mag zich met trots hét wijndorp van Nederland noemen. In 2001 werden er de eerste wijnstokken geplant op Wijnhoeve De Colonjes. Vijf agrarische ondernemers hebben het voorbeeld gevolgd en is het areaal aan wijnstokken flink gegroeid. Een succesvol initiatief, want regelmatig valt Groesbeekse wijn in de prijzen tijdens wijnkeuringen. 

Wijnroute Groesbeek
De fietsroute ‘Wijnroute Groesbeek’ gaat langs de verschillende wijngaarden en wijnhoeves rond Groesbeek. Behalve al het moois en lekkers vanaf de fiets te bewonderen kun je ook afstappen en een wijnhoeve of –gaard bezoeken. Sommige wijngaarden zijn vrij toegankelijk, anderen hebben vaste openingstijden. Download hier gratis Wijnroute Groesbeek

Nederlandse Wijnfeesten
De Nederlandse Wijnfeesten die al enkele malen in Groesbeek zijn gehouden hebben zich ontwikkeld tot een internationale trekpleister. De Nederlandse Wijnfeesten worden ieder jaar gehouden in het laatste weekend van september. Verras vrienden, familie of verwen jezelf met een weekendje of dagje vol wijnproeverijen, wijngaarden, muziek en cultuur!

Wijn drinken in Groesbeek

Wijnhoeves

Wijngaarden en wijnhoeves in Groesbeek

Op de meeste adressen hieronder kun je  een rondlei­ding krijgen of wijn proeven. Vaak moet je wel van tevoren even een afspraak maken:

  • Wijnhoeve de Colonjes, 2e Colonjes 4, 6562 DM Groesbeek Meer informatie
  • Wijngaard de Plack, Ketelstraat 36, 6562 LH Groesbeek Meer informatie
  • Wijngaard Klein Amerika, Klein Amerika 3, 6562 KC Groesbeek Meer informatie
  • Wijngaard de Holdeurn, Oude Kleefsebaan 132, 6571 BK Berg en Dal  Meer informatie
  • Wijnhoeve de Heikant, Cranenburgsestraat 47, 6562 LS Groesbeek Meer informatie
  • Wijngaard Van Ditshuizen, Knapheideweg 76, 6562 DV Groesbeek Meer informatie