Groesbeek is Winkelen

Groesbeek is Winkelen

De dynamiek van het centrum van Groesbeek wordt bepaald door een breed winkelaanbod dat zijn levendigheid voor een groot deel dankt aan de typische volksaard van de Groesbekers. Zij stralen vooral gemoedelijkheid en enthousiasme uit en steken hun nauwe verbondenheid met hun geboortegrond niet onder stoelen of banken. Alle denkbare branches zijn in het Groesbeekse winkelcentrum te vinden.

Je kunt er een bloemetje kopen in de bloemenwinkel of leuke meubels bekijken in de eigentijdse meubelzaken. Je bent in de Dorpsstraat, Atelierweg en Kloosterstraat ook aan het juiste adres om te shoppen voor hippe en trendy kleding. In Groesbeek kan iedereen iets van zijn of haar gading vinden. Eenmaal in de week op dinsdagochtend wordt er een kleine maar oergezellige warenmarkt gehouden. 

Openingstijden winkels
Het gros van de winkels is op maandag geopend van 11.00 – 18.00 uur, dinsdag t/m donderdag van 09.00 – 18.00 uur, op vrijdag van 09.00 van 20.00 uur (koopavond) en op zaterdag van 09.00 – 17.00 uur. Iedere zondag is het koopzondag in Groesbeek. De winkels mogen dan van 12.00 – 18.00 uur geopend zijn.

Parkeren
Rondom het centrum van Groesbeek kun je op verschillende grote parkeerterreinen gratis parkeren. Vanaf medio 2015 kun je ook in het centrum terecht in een ondergrondse parkeergarage, waar het de eerste twee uur vrij parkeren is. Daarna geldt een redelijk tarief. Winkelen, wandelen of een hapje eten zonder hoog oplopende parkeerkosten. Eén van de voordelen van Groesbeek!

Kortstondig parkeren voor winkellocaties is in beperkte mate mogelijk in de vernieuwde Dorpsstraat in parkeervakken binnen de blauwe zone waar je 30 minuten of maximaal 2 uur kunt parkeren. Hiervoor is wel een parkeerschijf nodig. Ook het marktterein aan de Dorpsstraat is een blauwe zone tot aan de reconstructie in 2015. Daarna kan hier niet meer geparkeerd worden.

Herinrichting winkelgebied
De herinrichting van de Dorpsstraat en Pannenstraat is inmiddels in volle gang. Het trottoir wordt behoorlijk verbreed waardoor het winkelende publiek straks letterlijk meer ruimte krijgt. Looproutes worden eenduidiger en obstakels verdwijnen. Als de bouwlocatie Dorpsstraat/Mariëndaal gereed is, ontstaan er nieuwe winkelstraatjes waarbij winkels worden geconcentreerd. Waar het vroeger niet goed mogelijk was een winkelend rondje te lopen kan dat straks wel. Vanuit het centrum wandel je  dan ook zo het park in. Bewoners van Verzorgingshuis Mariëndaal hebben zo omgekeerd ook direct verbinding met het centrum.

Meer informatie over het vernieuwde centrum vind je op groesbeekcentrum.nl