Groesbeek is Wonen

Groesbeek is een bijzonder dorp. Dat ervaar je als je er bent. Het dorp leeft, bruist en is het stralend middelpunt van een unieke omgeving. Op weg naar Groesbeek waan je jezelf in het buitenland, zo mooi is de omgeving met heuvels, bossen en akkers. In Groesbeek ervaar je de rust en ruimte van het buitenleven en de charme van één van de mooiste dorpen van Gelderland. Wie op zoek is naar verrassende plekjes in de natuur, winkelen, gezelligheid en sportief of cultureel vertier, is hier aan het goede adres. Een prachtige omgeving om te wonen dus!

Veel voorzieningen
Groesbeek is een ondernemend dorp. Het is een voetbaldorp, met meer topvoetbalclubs per vierkante meter dan waar ook in ons land. Daarnaast is het een gezellig dorp. Het is een dorp dat je alles biedt: moderne voorzieningen, een ruim winkelaanbod, diverse scholen maar ook een rijk verenigingsleven met verschillende culturele, historische en recreatieve bezienswaardigheden en attracties. Neem de musea, de oude hervormde kerk en de Zuidmolen, diverse sportverenigingen en uitgaansgelegenheden. De comfortabele ligging in de nabijheid van Nijmegen, één van de mooiste steden in Nederland, maakt wonen in Groesbeek heerlijk en compleet.

Walhalla voor kinderen
In Groesbeek is veel te doen, ook voor kinderen! Ze kunnen zich hier heerlijk uitleven op de vele kindvriendelijke plekken die in het dorp te vinden zijn. De kinderkaart van Groesbeek geeft een speels overzicht van alle locaties binnen de gemeente die voor (gezinnen met) kinderen interessant zijn. Zoals speeltuinen, musea met activiteiten voor kinderen, speelplekken in de bossen of kinderlocaties van de Spannende Geschiedenis van Gelderland. De kaart is gratis verkrijgbaar bij de VVV in Groesbeek. Je kunt de kaart ook downloaden. Nog meer reden om in Groesbeek te (komen) wonen!

Stekkenberg
De Groesbeekse wijk Stekkenberg ligt prachtig, bij het bos, met veel voorzieningen binnen handbereik. Kinderen spelen er veilig en ongehinderd door verkeer, in het fantasierijke Avonturenbos. De groene omgeving nodigt uit tot wandelen of fietsen en er is volop mogelijkheid om te sporten; bijvoorbeeld bij voetbalvereniging Germania of bij de golfbaan om de hoek. Het nieuwe voorzieningenhart ‘Op de Heuvel’ vormt hèt ontmoetingspunt in de wijk. Hierin vind je onder meer een basisschool, kinderopvang en een bibliotheek en er zijn diverse activiteiten voor jong en oud. De wijk verandert: aan de bosrand verschenen (en verschijnen) nieuwe, comfortabele koop- en huurwoningen en er zijn kavels te koop waarop bewoners in spe hun droomhuis kwijt kunnen. Meer informatie:www.stekkenberg.nl

Meer informatie over het vernieuwde centrum vind je op groesbeekcentrum.nl