• Ontdek De Tuinen van Appeltern!

  Ontdek De Tuinen van Appeltern!
Mystery Gardens in Lights 2017

Mystery Gardens

Twee avonden (29 en 30 sept.) worden De Tuinen van Appeltern betoverd door licht, geluid en speciale effecten. Een wandeling langs een lint van fakkels en vuur laat de bezoeker de mystieke kant van Appeltern zien. Mooi uitgelichte bomen, vijvers die golven op de laserstralen en borders die mee deinen op licht en muziek. Projecties op water en gebouwen spreken letterlijk tot de verbeelding en ontmoetingen bij kaarslicht brengen je in vervoering. En natuurlijk zijn er dan ook nog de volledig uitgelichte tuinen.

Een wandeling door het park is normaal al een belevenis, maar met de tientallen lichteffecten in borders, bomen, op water en gebouwen, ongeëvenaard mooi! Het park is ’s avonds helemaal donker, dit wil zeggen geen enkele reclameverlichting of lantaarnpaal wat in de bewoonde wereld normaal is, verstoort de aanlichting. Hierdoor komen de effecten nog sterker naar voren dan wat je wellicht gewend bent bij lichtfeesten in winkelstraten of stadspleinen.

Daarnaast maken de stilte, de avondnevel en de met zorg gekozen geluidseffecten het verhaal helemaal af. Mystery Gardens in Lights is in hele korte tijd heel populair geworden en groeit nog steeds door. Honderden bezoekers rijden speciaal vanuit vergelegen oorden naar Appeltern of blijven één nachtje over bij een van de hotels of b&b’s in de buurt.

Volg het lint van lichtjes!
Elk jaar is de route weer een beetje anders. Het lint van lichtjes wijst je de weg waarbij je erop bedacht moet zijn dat het ook mogelijk is dat het beginpunt niet ook het eindpunt is. Onderweg ontvangt iedereen een klein hartversterkertje en op het einde van de route is altijd gelegenheid voor een drankje bij het haardvuur.

Show Cooking BBQ Arrangement
Begin de avond goed met een aantal heerlijke gerechtjes van het Show Cooking BBQ Arrangement alvorens je een magische avond beleeft in De Tuinen van Appeltern! Reserveer nu

Bestel tickets

Media

Tuinen van Appeltern

media

Bezoek tuininspiratiepark De Tuinen van Appeltern!

De Tuinen van Appeltern is een uniek tuininspiratiepark met meer dan 200 voorbeeldtuinen en meerdere thematische deelgebieden. Het park is aangelegd om je te helpen, maar ook om je te vermaken. Een wandeling voert jou langs allerlei soorten tuinen en beleefplekken.

De Tuinen van Appeltern
De Tuinen van Appeltern is momenteel ongeveer 22 hectare groot. Er zijn inmiddels meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen aangelegd, compleet met bestrating, beplanting en meubilair. Elke tuin is weer anders. Anders qua vorm, anders qua oppervlakte en anders qua inrichting. Met een wandeling door alle tuinen krijg je een levend beeld van de vele mogelijkheden. Een bezoek aan Appeltern in deze periode van het jaar is een heerlijk dagje ontspannen en genieten. Ook voor mensen die niet van tuinieren houden is Appeltern een prima uitje om gewoon heerlijk buiten te zijn en te genieten van de mooie natuur!

Meer informatie over De Tuinen van Appeltern
Najaars High-Tea Arrangement - Oktober & November 2017

Najaars High-Tea Arrangement!

Een culinaire traktatie in combinatie met een heerlijke wandeling door De Tuinen van Appeltern!

In het park vind je verschillende restaurants: De Wintertuin, het Glazen Paviljoen en de Oranjerie. Afhankelijk van de seizoendrukte en dag kan het voorkomen dat ze niet allemaal geopend zijn. Maar je kunt altijd terecht voor een heerlijk luxe broodje, drankje, kopje soep, een salade, een heerlijke koek of een stukje ambachtelijk gebak. Naast het uitgebreide assortiment aan broodjes kun je ook een heerlijke High-Tea reserveren. Er wordt in één van de restaurants of buiten op het terras een gezellig tafeltje voor jou gedekt.

Het Winter High-Tea arrangement bestaat uit:

 • Toegang tot De Tuinen van Appeltern (€12,50)
 • Diverse muffins
 • Luxe koekjes
 • Verschillende mini gebakjes
 • Petit fours
 • Luxe franse bonbons
 • Luxe belegde sandwiches
 • Bladerdeeghapjes
 • Potje thee met diverse smaken

Prijs: €25,- p.p.
Inclusief toegang tot het park! (€ 12,50)
Let op: Enkel te reserveren v.a. 2 personen in de maanden oktober en november

Reserveer een High-Tea arrangement

Media