Ontdek de geheimen van Appeltern!

Ze bestaan al bijna 30 jaar, maar hoe is dit ontstaan? Hoeveel mensen werken er? Waar komen de ideeën vandaan en hoe houden ze al het onkruid uit de tuin!? In het weekend van 17 en 18 juni geeft De Tuinen van Appeltern een kijkje achter de schermen!

Hoe? Wat? Waar? Het is alweer tien jaar geleden dat De Tuinen van Appeltern een fandag georganiseerd heeft voor haar leden. Dat was destijds zo leuk dat De Tuinen van Appeltern besloten heeft om dit jaar weer iets dergelijks te gaan doen. Tijdens rondleidingen krijgen ze immers nog steeds dezelfde vragen:

• Hoe is dit allemaal ontstaan?
  • Hoeveel mensen werken hier?
  • Waar komen alle ideeën vandaan?
  • Hoe houden jullie alle onkruid uit de tuin?
  • Waarom is het water in de vijvers zo helder?
  • en nog veel meer!

Dit jaar krijgen geïnteresseerden een kijkje achter de schermen... en worden ervaringen en plannen voor de toekomst gedeeld. Danny, de vijverecoloog, verklapt je het geheim over het heldere vijverwater. Het decoratieteam laat zien dat je van niets iets kunt maken en onze hofleveranciers in de horeca trakteren deze dagen op kleine verrassingen.

’s Morgens tussen 10.00 en 12.00 uur en ’s middags tussen 13.00 en 15.00 uur adviseert en demonstreert de tuindienst op tal van plaatsen het maaien, het bemesten,  het snoeien, de grond verbeteren,  het sproeien en het ontwerpen. De gidsen leiden jou rond en vertellen de plannen voor de toekomst. Ben van Ooijen verhaalt over 30 jaar Appeltern.. zijn rol, zijn ervaringen en zijn kijk op Tuingeluk.

'Zo doen wij dat’ zei een plaatselijke aannemer als hij zijn jaarlijkse doos wijn kwam afgeven als bedankje voor de samenwerking. Tijdens ‘de geheimen van Appeltern’ laten we zien hoe wij het doen. We beantwoorden alle vragen, maar willen vooral ook laten zien hoe blij we met u als onze bezoeker zijn! Met de geheimen van Appeltern geven we u een weekend lang een kijkje in onze keuken.. waarbij ook een aantal van onze relaties zich laten zien.

Tuinen van Appeltern

media

Bezoek tuininspiratiepark De Tuinen van Appeltern!

De Tuinen van Appeltern is een uniek tuininspiratiepark met meer dan 200 voorbeeldtuinen en meerdere thematische deelgebieden. Het park is aangelegd om je te helpen, maar ook om je te vermaken. Een wandeling voert jou langs allerlei soorten tuinen en beleefplekken.

De Tuinen van Appeltern
De Tuinen van Appeltern is momenteel ongeveer 22 hectare groot. Er zijn inmiddels meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen aangelegd, compleet met bestrating, beplanting en meubilair. Elke tuin is weer anders. Anders qua vorm, anders qua oppervlakte en anders qua inrichting. Met een wandeling door alle tuinen krijg je een levend beeld van de vele mogelijkheden. Een bezoek aan Appeltern in deze periode van het jaar is een heerlijk dagje ontspannen en genieten. Ook voor mensen die niet van tuinieren houden is Appeltern een prima uitje om gewoon heerlijk buiten te zijn en te genieten van de mooie natuur!

Meer informatie over De Tuinen van Appeltern