tekst

Bezoek tuininspiratiepark De Tuinen van Appeltern!

De Tuinen van Appeltern is een uniek tuininspiratiepark met meer dan 200 voorbeeldtuinen en meerdere thematische deelgebieden. Het park is aangelegd om je te helpen, maar ook om je te vermaken. Een wandeling voert jou langs allerlei soorten tuinen en beleefplekken.

Het najaar is een prachtig tuinseizoen. De bomen lijken in brand te staan... de borders blijven bloeien tot het hard gaat vriezen en de struiken dragen kleurrijke bessen. Het najaar en de winter waren oorspronkelijk de tuinseizoenen waarin de tuin werd aangepakt. De planten komen dan tot rust en kunnen daarom worden verplant en aangeplant. In oktober en november laat Appeltern graag zien wat er allemaal kan gebeuren met jouw tuin en ook hoe je meer van de herfst en wintertuin kunt genieten.

In november zijn De Tuinen van Appeltern alleen in de weekenden geopend van 10:00 tot 17:00 uur!

De Tuinen van Appeltern
De Tuinen van Appeltern is momenteel ongeveer 22 hectare groot. Er zijn inmiddels meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen aangelegd, compleet met bestrating, beplanting en meubilair. Elke tuin is weer anders. Anders qua vorm, anders qua oppervlakte en anders qua inrichting. Met een wandeling door alle tuinen krijg je een levend beeld van de vele mogelijkheden. Een bezoek aan Appeltern in deze periode van het jaar is een heerlijk dagje ontspannen en genieten. Ook voor mensen die niet van tuinieren houden is Appeltern een prima uitje om gewoon heerlijk buiten te zijn en te genieten van de mooie natuur!

Meer informatie over De Tuinen van Appeltern

media

Winterbeleving

Media

Winterbeleving à la Appeltern!

Met winterbeleving à la Appeltern speelt de Tuinen van Appeltern in op al het praktische voor buiten, maar ook op het moois voor binnen. Ze maken daarbij gebruik van eigen ervaringen en creativiteit rondom natuurlijke versieringen en vernuftige vondsten.

Decoraties uit eigen tuin
Tijdens Winterbeleving à la Appeltern voeren de natuurlijke decoraties de boventoon. Creaties van blad en takken, van boomstammen met sierappeltjes, van gevlochten twijgen en oude gebruiksartikelen. Honderden spitsvondige combinaties van veelal oude gebruikte zaken en ‘groen’ uit eigen tuin worden uitgestald op tafels en terrassen. De vorig jaar gelanceerde natuurlijke tuingedaantes komen weer terug en worden uitgebreid. In de patiotuinen verschijnen wandwerkjes tegen de muren en in de Oranjerie is niet alleen Bens nestkastjes collectie te zien, ook worden daar de puur natuur tafelstukken voor binnen gepresenteerd.

In vuur en vlam
Tijdens de vier winterbelevingsweekenden branden op diverse plaatsen in het park buitenhaarden en open vuren. De hele dag gooien tuindienstmedewerkers blokjes hout op het vuur, worden er kaarsjes gebrand en overal worden er speelse lichttafels ingericht om te laten zien hoe je creatief kunt zijn met flesjes, potjes en waxinelichtjes.

Kinderactiviteiten
’s Middags tussen 13.00 en 15.00 uur kunnen kinderen boven één van de vuren hun eigen broodje bakken. Ze hebben (als ze willen) het toch al wat drukker tijdens de weekenden, want ze kunnen ’s middags ook gaan spoorzoeken. Door de sporen en pijlen te volgen, moeten ze de lettercode vinden waarmee ze kans maken op een leuk prijsje en kaartjes voor de Efteling.

Hoveniersbalie
De hoveniersbalie is alle weekenddagen geopend en om 13.00 uur is er een korte rondleiding door het park waarbij je technische en praktische uitleg krijgt over wat er in de tuin zou kunnen gebeuren. Als je alles wilt weten over snoeien of borderinrichting met winterplanten, kun je je ook aanmelden voor één van de twee cursussen!Herfstwandeling

Herfstwandeling met high tea of warme choco

De laatste dagen van het tuinjaar in De Tuinen van Appeltern zijn bij uitstek geschikt voor een lekkere wandeling door het park. Inspiratie en sfeer zijn de belangrijkste ingrediënten. De decoraties gaan je zeker verbazen en ook hebben de tuinen meer te bieden dan je zou verwachten. De restaurants in de Wintertuin en Glazen Paviljoen zijn geopend. Glühwein, warme chocomel en erwtensoep met spek staan op de kaart, maar bijvoorbeeld ook ambachtelijke broodjes en een exclusieve high tea.

Herfst High-Tea
Verras vrienden en familie met een herfst high tea en verwen ze met de zoetige mini-traktaties. Je betaalt nu slechts € 25,00 voor entree tot De Tuinen van Appeltern én een smakelijke High-tea!

De herfst High-Tea bestaat uit:

  • Diverse muffins
  • Luxe koekjes
  • Verschillende mini gebakjes
  • Petit fours
  • Herfst bonbons
  • Luxe belegde sandwiches
  • Bladerdeeghapjes
  • Potje thee met diverse smaken
  • Glaasje soep

Let op: Enkel te reserveren v.a. 2 personen!

Je kunt dit arrangement uiterlijk tot 1 werkdag van te voren bestellen.
Direct contact met onze afdeling reserveringen? Bel 0487-579240!

Reserveer een High-Tea arrangement

Media