Wat je niet mag missen in Arnhem

Dagje uit in Arnhem

Lekker een dagje uit. Arnhem is een uitstekende keuze. De hoofdstad van de provincie Gelderland is groen en creatief. Het ligt aan de rand van de Veluwe. Het prachtige park Sonsbeek loopt aan de noordzijde ongemerkt door in de Veluwezoom en aan de zuidzijde reikt het tot aan het centrum van de stad. ArtEZ, hogeschool van de kunsten, waaronder beeldende kunst en mode, is hier gevestigd. Niet verwonderlijk, dat de stad huisvesting biedt aan tal van modeateliers, die voor een groot deel gevestigd zijn in het Modekwartier. 

Het winkelcentrum is groot en trekt winkelend publiek uit binnen- en buitenland. Te midden van die winkels bevinden zich talloze café’s en restaurants, aan gezellige pleinen, kleine hofjes en natuurlijk ook aan de oever van de Rijn. De binnenstad eens van een andere kant bekijken? Maak dan een interessante stadswandeling onder begeleiding van een deskundige gids.

Hou je van uitgaan? Arnhem is thuisbasis van balletgezelschap Introdans en Het Gelders Orkest, heeft schouwburgen en kleine theaters en in het GelreDome treden de grootste internationale artiesten op. 

De dagtoerist en de vakantieganger vinden in Arnhem attracties van internationale faam. Hieronder vind je 10 leuke tips om van je bezoek aan Arnhem een onvergetelijk dagje uit te maken.

Blijf je slapen in Arnhem?

Een dagje uit naar Arnhem? Blijf ook slapen in één van de heerlijke hotels die Arnhem rijk is. In het centrum van de stad of liever aan de rand van de Veluwe? Maak zelf je keuze.

Hotelsarnhem.nl

Bekijk de hotels in Arnhem
Evenementen