Bereikbaarheid Arnhem

Bereikbaarheid Arnhem

Hoe kom ik in Arnhem?

Auto
In de gehele binnenstad van Arnhem geldt betaald parkeren. Via de diverse routes vanaf de (snel)wegen kom je vanzelf op de centrumring. Deze ring loopt in één richting rond de binnenstad. Aan deze centrumring liggen alle parkeergarages en parkeerterreinen. Op de aanduidingsborden op de Centrumring staan de parkeergarages vermeld en hoeveel parkeerplaatsen er beschikbaar zijn. Vanaf alle parkeergarages en parkeerterreinen loop je in een paar minuten naar de winkels in de binnenstad.

Transferium Gelredome
Transferium Gelredome is een gratis parkeerterrein voor 645 auto's. Automobilisten die op P+R-terrein Gelredome parkeren, kunnen met de gewone lijnbus 7 tegen het normale OV-tarief naar de binnenstad. Bovendien heeft ook bus 88 een halte Transferium.

Openbaar vervoer
Arnhem heeft vier treinstations: Centraal, Velperpoort, Presikhaaf en Arnhem-Zuid. Vanuit de regio zijn deze stations per stoptrein te bereiken vanuit Ede-Wageningen, Zutphen, Nijmegen, Tiel en Winterswijk. Per intercity is Arnhem Centraal bereikbaar vanuit Amsterdam (Schiphol), Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Ede-Wageningen, 's-Hertogenbosch, Nijmegen, Zwolle en Keulen (HSL).

Het Centraal Station van Arnhem bevindt zich op loopafstand van de binnenstad (5 minuten). Hier is tevens het centrale busstation voor stads- en streekbussen. In Arnhem rijdt als enige stad van Nederland de trolleybus, die je onder meer naar de binnenstad brengt. Behalve op het Centraal Station stoppen veel bussen ook bij de Rijnstraat, het Willemsplein en het Velperplein. Deze haltes grenzen alle drie aan de binnenstad.

Info: Tel. 0900-9292 € 0,70 per minuut www.breng.nl