Stichting Gilde Stadswandeling

In de zomermaanden staan wekelijks Gildegidsen klaar om met je langs het historisch erfgoed van Arnhem te wandelen. Zelfs als je denkt Arnhem goed te kennen, zul je verrast zijn over wat je allemaal nog te weten komt. Duur van de rondleidingen 1,5 uur. Kosten € 3,50 p.p. Aanmelden vooraf is niet nodig. Al deze rondleidingen doen we ook op de 2e zondag van de maand. Gilde Arnhem wandelt eveneens ondergronds door de Historische Kelders van Arnhem. Zie voor meer informatie over de diverse rondleidingen en voor aanmelding wandeleninarnhem.nl

Stadswandeling Arnhem

Als hoofdstad van de provincie Gelderland heeft Arnhem een rijke en bewogen geschiedenis die voor een deel terug te vinden is in een aantal monumentale gebouwen in de stad. De beroemde John Frostbrug was letterlijk en figuurlijk 'een brug te ver' tijdens de wereldberoemde Slag om Arnhem

Erg boeiend is het Maarten van Rossumhuis (ook wel Duivelshuis genoemd), de Sabelspoort en het Presickhaeffs Huys. De 40 middeleeuwse kelders, die onder de winkelstraten in oude glorie zijn gerestaureerd en met elkaar verbonden, laten je zien hoe het er vroeger onder Arnhem uitzag. Boven de stad torent de Grote- of Eusebiuskerk uit. In deze laatgotische kruisbasiliek bevindt zich een unieke glazen lift, die tot een hoogte van maar liefst 73 meter stijgt. Een 1,5 uur durende stadswandeling onder begeleiding van een enthousiaste en deskundige VVV gids kost € 120,00. De maximale groepsgrootte per gids is 25.

Wil je op eigen gelegenheid de stad verkennen? Dat kan aan de hand van de Stadsgids Arnhem. In deze handzame brochure is een centrumplattegrondje van Arnhem opgenomen naast een beschrijving van de historische stadswandeling. Tevens vind je in deze brochure tips over uitgaan, horeca, bezienswaardigheden en winkels. De stadsgids is verkrijgbaar bij de VVV Arnhem en hiernaast te bekijken.