Winkelen in Arnhem

Arnhem winkelstad

Ben je een liefhebber van mode? Haal dan je hart maar op in Arnhem! Arnhem hoort bij de top van de nationale modesteden. De in Arnhem gevestigde modeacademie van ArtEZ, hogeschool voor de kunsten, speelt een grote rol in het aantrekken en ontwikkelen van modetalenten. Bezoek de winkels van toonaangevende modeontwerpers zoals Humanoid, TrixenRees, Sjaak Hullekes en Arnhem Coming Soon in de Arnhemse binnenstad.

Winkelen in de Arnhemse binnenstad 
De Arnhemse winkelstraten in de binnenstad zijn overzichtelijk, knus en liggen dicht bij elkaar. In het mondaine Musiskwartier wandel je door een statige passage, struin je door kleine straatjes en sta je even stil op een prachtig plein. In het Stegenkwartier en de 7straatjes, net achter de grote winkelstraat in de binnenstad van Arnhem, struin je langs karakteristieke winkels. De straatjes zijn gezellig en sfeervol, met leuke winkeltjes en een uniek aanbod. De 7straatjes in Arnhem bestaan uit: Arke Noachstraat, Bentinckstraat, Eiland, Kerkstraat, Pastoorstraat, Wielakkerstraat en de Zwanenstraat.

Koopavond en koopzondag
Iedere donderdagavond is het koopavond en elke zondag koopzondag. Dan zijn de meeste winkels in de binnenstad open van 12.00 tot 17.00 of 18.00 uur. Meer informatie op binnenstadarnhem.nl.

Modekwartier

Creatief - Modekwartier Arnhem

Modekwartier Arnhem

Op loopafstand van het Arnhemse winkelhart, in de wijk Klarendal, hebben zich tal van modeontwerpers gevestigd. Hier kun je, rechtstreeks van de ontwerper, de nieuwste mode aanschaffen, uiteraard met de meest bijzondere accessoires. Of zoek je een eyecatcher voor je interieur of het nieuwste design? In het Modekwartier vertellen de ontwerpers elk hun eigen verhaal. Je kunt er van donderdag t/m zaterdag terecht. Er zijn shops met tassen, hoeden, vintage, green fashion, accessoires en design. Maar ook ateliers waar je de ontwerpers zelf aan het werk kunt zien. Alle informatie vind je op modekwartier.nl

Vanzelfsprekend is er ook horeca in het modekwartier, zoals Caspar en ‘Goed’. Bijzonder is Hotel Modez, waar de hotelkamers zijn ingericht door creatieve ontwerpers.

Download diverse brochures en leuke tips over Arnhem. Hierin staan leuke tips voor een gezellig dagje uit inclusief een winkeltjesroute en een historische stadswandeling door de Arnhemse binnenstad. Al met al zijn alle ingrediënten aanwezig voor een gezellige dag winkelen tijdens de koopzondag in Arnhem.

Markten

Markten in Arnhem

Van alle markten thuis
Slenteren langs kraampjes met verse groenten, vis, bloemen en kaas. Kleding, speelgoed, tassen of snoep. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het op één van de Arnhemse markten. Op vele dagen in de week is er wel ergens een markt in Arnhem.

Dinsdag
07.30-13.00 uur Winkelcentrum Presikhaaf (food en non-food) 
07.30-13.00 uur Winkelcentrum Elderhof (food en non-food) 
07.30-15.00 uur Jansplaats en Jansplein (food en in de zomer ook non-food)

Woensdag
07.30-13.00 uur Winkelcentrum De Drieslag (food en non-food)

Vrijdag
07.30-13.00 uur Kerkplein (food en non-food en vlooienmarkt)

Zaterdag
09.00-17.00 uur Kerkplein (food en non-food) 
09.00-16.00 uur Winkelcentrum Geitenkamp (food en non-food)

Kunstmarkt
In de maanden april tot en met oktober is er elke laatste zaterdag van de maand een kunstmarkt op het Jansplein van 10.00 – 17.00 uur. 

Aan de kunstmarkt in Arnhem nemen kunstenaars uit het hele land deel. Het aanbod en de verscheidenheid van kunstvormen is zeer groot. Het gaat van schilderen tot beeldhouwen, van glas-in-lood tot fotografie, van textiele vormen tot glasobjecten, van keramiek tot sieraden en alles daar tussenin.