Creatief in Arnhem

Arnhem creatieve stad

In Arnhem koop je de laatste mode rechtstreeks bij de ontwerper!

Liefhebbers van mode halen hun hart op in Arnhem! Arnhem hoort bij de top van de nationale modesteden. De in Arnhem gevestigde modeacademie ArtEZ, hogeschool voor de kunsten, speelt een grote rol in het aantrekken en ontwikkelen van modetalenten. Bezoek de winkels van toonaangevende modeontwerpers zoals Humanoid, TrixenRees, Sjaak Hullekes en Arnhem Coming Soon in de Arnhemse binnenstad.

Winkelen in de Arnhemse binnenstad
De Arnhemse winkelstraten in de binnenstad zijn overzichtelijk, knus en liggen dicht bij elkaar. In het Musiskwartier wandel je door een statige passage, struin je door kleine straatjes en sta je even stil op een prachtig plein. In het Stegenkwartier en de 7straatjes, net achter de grote winkelstraat in de binnenstad, wandel je langs karakteristieke winkels. De straatjes zijn gezellig en sfeervol, met leuke winkeltjes en een uniek aanbod. Iedere donderdagavond is het koopavond en elke zondag koopzondag. Dan zijn de meeste winkels in de binnenstad open van 12.00 tot 17.00 of 18.00 uur.

Modekwartier Arnhem
Op loopafstand van het Arnhemse winkelhart, in de wijk Klarendal, hebben zich tal van modeontwerpers gevestigd. Hier kun je, rechtstreeks van de ontwerper, de nieuwste mode aanschaffen en uiteraard met de meest bijzondere accessoires. Op zoek naar een eyecatcher voor je interieur of het nieuwste design? In het Modekwartier vertellen de ontwerpers elk hun eigen verhaal. Je kunt er van donderdag tot en met zaterdag terecht. Er zijn shops met tassen, hoeden, vintage, green fashion, accessoires en design. Maar ook ateliers waar je de ontwerpers zelf aan het werk kunt zien. Ook de cultuurkazerne in het Modekwartier bruist van de creativiteit met een uitgebreide programmering door het jaar heen.

Kunst & architectuur 
Bijzonder creatief is Rozet, middelpunt voor cultuur, kennis en educatie in Arnhem. Het bijzondere gebouw heeft al diverse prijzen gewonnen en is voor iedereen (gratis) toegankelijk. Aan de voet van Rozet ligt het Feestaardvarken, dit imposante kunstwerk van Florentijn Hofman is een cadeau van Koninklijke Burgers’ Zoo aan de stad i.v.m. de honderdste verjaardag van het dierenpark. Een ander bijzonder kunstwerk is de sfinx aan de voet van de John Frostbrug als herinnering aan de oorlog en wederopbouw van de stad.  De Wall of Fame (Boterdijk 1) is ook een plek in Arnhem die je niet mag missen, op deze legale graffiti plek, staan prachtige werken van diverse kunstenaars. Een andere culturele broedplaats waar kunst en architectuur samenkomen is Showroom Arnhem dat onderdak biedt aan vele culturele evenementen.